Hlavní navigace

Prodejce elektřiny Centropol chystá virtuálního operátora

23. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Centropol, která se zabývá prodejem elektřiny a zemního plynu, plánuje letos spustit vlastního virtuálního operátora.

Společnost už pro tyto účely založila dceřinou firmu Centropol Telecom. Virtuální operátor by měl začít fungovat v průběhu letošního roku. Zpočátku bude zákazníkům nabízet pouze mobilní služby. Podle Michala Hájka, který je za projekt virtuálního operátora zodpovědný, chce ale firma v budoucnu nabídnout také datové služby a volání přes pevné telefonní linky. 

Chceme našim stávajícím zákazníkům, kterým dodáváme energie, ale i těm, které dosud neobsluhujeme, poskytnout zajímavé podmínky pro mobilní volání. Chceme poskytnout levné volání s kvalitním servisem a zázemím. Jde o logický krok pro rozšiřování služeb 330 000 zákazníkům, kterým v současné době skupina CENTROPOL dodává elektřinu a zemní plyn, uvedl Michal Hájek.

BRAND24

Vzniku virtuálních operátorů otevírá dveře analýza relevantního trhu s mobilní originací, ve které ČTÚ loni v listopadu konstatoval, že stávající operátoři sice samostatně nemají dominantní postavení, ale společně mají významnou tržní sílu a dochází mezi nimi k tzv. tacitní koluzi. Jako nápravné opatření může ČTÚ direktivně nařídit, aby se stávající mobilní operátoři dohodli s virtuálními operátory a pustili je do svých sítí. Centropol už podle svých slov zahájil s vybranými mobilními operátory jednání.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).