Hlavní navigace

Protipirátská ochrana úřaduje, film Avatar si na některých přehrávačích nepřehrajete

29. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dlouhodobí kritici protipirátských ochran u multimediálního obsahu mají o argument více. Filmový hit Avatar totiž s příchodem na Blu-ray přinesl mnohým fanouškům hollywoodské zábavy hlavně vrásky na čele. Některá zařízení totiž nejsou schopná tento film přehrát. Problém byl hlášen hlavně u přehrávače Samsung BD-UP5000, ale podle dostupných informací stejné obtíže s přehráváním filmu Avatar registrují i uživatelé dalších zařízení. Důvodem má být právě protipirátská ochrana BD+. Konkrétně u…

Dlouhodobí kritici protipirátských ochran u multimediálního obsahu mají o argument více. Filmový hit Avatar totiž s příchodem na Blu-ray přinesl mnohým fanouškům hollywoodské zábavy hlavně vrásky na čele. Některá zařízení totiž nejsou schopná tento film přehrát. Problém byl hlášen hlavně u přehrávače Samsung BD-UP5000, ale podle dostupných informací stejné obtíže s přehráváním filmu Avatar registrují i uživatelé dalších zařízení. Důvodem má být právě protipirátská ochrana BD+. Konkrétně u přehrávače Samsung BD-UP5000 výrobce chystá nový firmware, ale otázkou je, jak to bude u starších zařízení, do kterých investovali stoupenci Blu-ray dříve investovali nemalé peníze.

Někteří zákazníci, kteří si film Avatar řádně zakoupili, nyní v internetových diskusích soptí, že nebyli upozorněni na přítomnost protipirátské ochrany, která by mohla způsobit nekompatibilitu nosiče s jejich přehrávačem. Ironií je, že známý program DVDFab, který je často zneužíván k pořizování pirátských kopií filmů, už hrdě hlásí „podporu“ pro BD+ u filmu Avatar. V praxi se tak zřejmě bohužel opět potvrzuje, že protipirátské ochrany mnohdy znepříjemňují život spíše poctivým zákazníkům. (CrunchGear, SlashGear, PRWeb)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).