Hlavní navigace

Názor k článku První spam v historii, už tenkrát se příjemci naštvali od JKL - Nějak nechápu ten rozdíl mezi telefonem a e-mailem....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2011 11:31

    JKL (neregistrovaný)

    Nějak nechápu ten rozdíl mezi telefonem a e-mailem. Telefon tolerujete jen proto, že si myslíte, že konkrétně za hovor s Vámi dal někdo x Kč a tak máte psí radost?

    Protože telefonní hovor také využívá Váš telefon, procesorový čas CPU mobilu, využívá kapacitu linky, využívá i energii z Vaší baterie a narozdíl od e-mailu i trvale OBSAZUJE Vaši linku a Vás osobně, takže po čas hovoru nemůžete dělat jiný hovor.
    Jinak ten hovor je pro volající také v podstatě "zdarma", protože má většinou zaplacený neomezený paušál na hovory kamkoli po ČR, který se dá na IČO sehnat bez problémů lehce nad 1000 Kč, takže jestli pak udělá 1000 nebo 3000 hovorů je už úplně jedno.
    V případě volání na pevné linky se dá dokonce neomezený paušál sehnat pod 200 Kč měsíčně.

    Navíc kdokoli a jakoli chce s Vámi komunikovat, tak vždy to něco "stojí" i Vás, protože ke komunikaci jsou potřeba obě strany. I reklama v TV spotřebovává Vaši elektřinu, zrovna jako reklama v rádiu... A i pokud Vás jenom někdo osloví osobně, tak to stojí Váš čas.

    Mimochodem třeba ty letáky jsou daleko více obtěžující, protože jsou fyzické a nejdou jednoduše smazat. Pokud člověk bydlí ve velkém městě, tak není problém, aby mu přišlo během krátké doby i několik desítek kilogramů letáků a jenom likvidace už je pěkně namáhavá (musíte se s tím tahat) a taky drahá (musíte to někam odvézt).
    Zrovna teď mám u dveří dvě velké krabice plné letáků, ale nemohu na ně jednoduše ukázat a říct "Smazat všechny letáky! OK!"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).