Hlavní navigace

Názor k článku Pseudonym neznamená anonym, reálná jména nic neřeší od xkucf03 - Nechápu, proč by se měl někdo podepisovat (resp....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2011 22:53

    xkucf03

    Nechápu, proč by se měl někdo podepisovat (resp. ať se klidně podepisuje, ale není důvod ho k tomu nutit).

    Důvěryhodnost informace usuzujeme také podle toho, kdo nám tu informaci předkládá. Zde se řídíme zkušeností z minula – takže když XYZ bude psát zajímavé věci, tak si získá naši důvěru a budeme jeho příspěvkům více věřit.

    Ale je úplně jedno, jestli XYZ je občanské jméno, nebo nějaká přezdívka – jde jen o to, aby zatím byl pořád stejný člověk. Ale jaké jméno má v občance je úplně jedno – to je nicneříkající údaj.

    Např. komentář od uživatele CyberWarrior836 bude pro mne důvěryhodnější (za předpokladu, že s touto virtuální identitou mám už nějakou dobrou zkušenost), než komentář od uživatele Jiří Krasl (přestože to klidně může být jeho pravé jméno ověřené přes tři kreditky, papírový dopis a deset esemesek – ale já ho neznám, nemám s ním žádnou zkušenost).

    A i skutečná anonymita má svoje místo na slunci. Jestliže se někdo podepisovat nechce (ani přezdívkou), jistě k tomu má nějaký důvod, je to jeho věc a měli bychom to respektovat. Anonymní příspěvky s sebou samozřejmě nesou i nižší důvěryhodnost, s tím musí jejich autor počítat (je to něco za něco – nemusím říkat, kdo jsem, ale ostatní mi nebudou moc věřit), lidé se na ně dívají jinak, než na informace pocházející od „autorit“ (a autoritou může být i přezdívka CyberWarrior836, pokud si ji svým chováním vybuduje). Je to prostě na zvážení každého soudruha, zda se podepisovat chce (a jak) nebo ne.

    S pozdravem,
    xkucf03

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).