Hlavní navigace

Řada účtů na Twitteru hacknuta, Twitter resetuje hesla

8. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokud jste dostali e-mail od Twitteru, že vaše heslo k účtu bylo změněno, berte to vážně. Znamená to, že se hackerům podařilo získat přístup k vašemu účtu na Twitteru. A v řadě případů ho stihli i využít k tomu, že na něj vložili vlnu spamu a odkazů na věci poměrně pochybné. Mail, který od Twitteru obdržíte vypadá na počátku velmi pravděpodobně takto: „Twitter believes that your account may have been compromised by a website or service not associated with Twitter“  a zpět ke svému účtu se…

Pokud jste dostali e-mail od Twitteru, že vaše heslo k účtu bylo změněno, berte to vážně. Znamená to, že se hackerům podařilo získat přístup k vašemu účtu na Twitteru. A v řadě případů ho stihli i využít k tomu, že na něj vložili vlnu spamu a odkazů na věci poměrně pochybné.

BRAND24

Mail, který od Twitteru obdržíte vypadá na počátku velmi pravděpodobně takto: „Twitter believes that your account may have been compromised by a website or service not associated with Twitter“  a zpět ke svému účtu se dostanete pouze tak, že si necháte vytvořit nové heslo. A je vhodné vědět, že k tomuto řešení Twitteru přistupuje vždy, když je počet kompromitovaných účtů vyšší. Stejně tak je vhodné vědět, že to není až tak cizokrajná záležitost – dotklo se to i českých uživatelů.

Pokud se to dotklo i vás a podařilo se vám získat přístup k účtu, tak je vhodné se ještě podívat, jestli tam skutečně nezvaní návštěvníci neudělali něco, co byste tam mít nechtěli. Od nechtěných tweetů až po změny v profilu – zkontrolujte si webovou adresu. A hlavně aplikace, které mají přístup k vašemu účtu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).