Hlavní navigace

Rádio Last.fm v České republice končí

13. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nepříjemná zpráva došla dnes do schránek českých uživatelů populární hudební služby Last.fm, který si platí předplatné, aby mohli poslouchat personalizovaná či tematická online rádia. Od 15. ledna 2013 již totiž nebudou rádia na Last.fm pro české zákazníky k dispozici ani pro předplatitele. Důvody jsou prý veskrze licenční. Předplatné se bude vracet jen pokud je uhrazeno na dobu delší než jeden měsíc.

Nepříjemná zpráva došla dnes do schránek českých uživatelů populární hudební služby Last.fm, který si platí předplatné, aby mohli poslouchat personalizovaná či tematická online rádia. Od 15. ledna 2013 již totiž nebudou rádia na Last.fm pro české zákazníky k dispozici ani pro předplatitele. Důvody jsou prý veskrze licenční. Předplatné se bude vracet jen pokud je uhrazeno na dobu delší než jeden měsíc.

Last.fm bude dál předplatné vybírat, ovšem hlavním benefitem se stane odstranění reklamy z webu služby. Pro české uživatele bude Last.fm nadále fungovat jako sociální síť zejména generující statistiky o poslouchané hudbě a na jejich základě doporučující zajímavé inteprety. Primární funkčnost osobního internetového rádia ovšem končí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).