Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Radiokomunikace koupily Tele2 od Honza - Jen doufám ČRa nepřeberou společně se zaměstnanci TELE2...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2006 17:33

    Honza (neregistrovaný)
    Jen doufám ČRa nepřeberou společně se zaměstnanci TELE2 i jejich praktiky. Již čtvrt roku se mi TELE2 snaží namluvit, že jsem jejich zákazník. Já si bohužel nejsem vědomý, žebych s nimi kdy podepsal nějakou smlouvu. Oni si asi totéž nemyslí a stále dokola zasílají upomínky, vyhrožují soudy atd. Na několik doporučených dopisů se žádostí o zaslání kopie smlouvy, na jejímž základě mi cosi fakturují, dělají pouze mrtvého brouka a takticky mlčí (pokud zrovna nevyhrožují).
  • 3. 5. 2006 20:08

    Petr (neregistrovaný)
    Přítelkyni kdysi přišel domů prodejce TELE2 a přemluvil ji, aby se jim upsala, protože intelektuálky nejsou v telekomunikacích příliš zběhlé. Objevil se však problém - telefon měla stále psaný na svou 10 let mrtvou babičku. To ovšem pro prodejce nebyl žádný problém a 10 let mrtvá babička se tak stala zákazníkem TELE2. Asi měsíc poté byl Český Telecom donucen ČTU zrušit u našeho tarifu volné minuty, takže jsme si už TELE2 z lenosti nechali.
    Koncem loňského roku jsme se pak odstěhovali a linku zrušili, protože zřízení nové v akci bylo asi o 2500 korun levnější než převod stávající linky napřed z babičky na ni, pak na jinou adresu a nakonec na mě (a tehdy se mimochodem velmi hodilo, že linka byla psána na zesnulou, protože mrtví mají u Českého Telecomu výhodnější podmínky než živí - kratší výpovědní lhůtu). Neobtěžovali jsme se to oznámit TELE2 - řekli jsme si, že bude lepší, když sami okusí plody svých zvrhlých praktik. Faktury jsme jim ale myslím všechny zaplatili.
    Současný nájemník na staré adrese nedávno říkal, že občas posílá TELE2 mrtvé babičce doporučený dopis do vlastních rukou. Docela by mě zajímalo, co chtějí, ale obávám se, že se to už nedozvíme. Možná mají nějaké poplatky za zrušení smlouvy, možná chtějí jen vnutit jiné své služby, kdo ví. Ale z nebožky babičky už asi žádné peníze nedostanou a myslím, že ani k soudu ji nedostanou :-)
    Takže, Honzo, vaši smlouvu s nimi také možná podepsal někdo úplně jiný než vy. Možná nějaká mrtvá babička či soused...
  • 3. 5. 2006 20:38

    Aleš Miklík
    Na muj dotaz, zda Radiokomunikace prevezmou i praxi Tele2 s uzaviranim smluv skrze postovni dodejky (http://www.lupa.cz/clanky/dopousti-se-tele2-slammingu/) mi Miroslav Semrad z CRa rekl, ze takova cinnost se neslucuje s predstavami CRa o korektnim vztahu k zakaznikum a jakmile to pujde (Tele2 ma se svymi dodavateli sluzeb smlouvy na nejakou dobu), tak podobne praktiky ukonci. Zaroven CRa prebira i nektere (ktere vsechny, vsak zatim neni zrejme) sporne smlouvy a spory zakazniku s Tele2.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).