Hlavní navigace

RapidShare: nové prémiové účty v praxi

30. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Včera později odpoledne našeho času po krátkodobé nedostupnosti přešla služba RapidShare na nový systém prémiových (tj. placených) uživatelských účtů, o němž jsme vás informovali již v úvodu týdne. Namísto nabídky předplatného na určité období je tak nyní nabízen nákup virtuální měny, za níž si pak lze předplácet různé programy. Ty se liší nejen cenou, ale také povoleným objemem stažených dat a poskytnutým úložištěm pro vlastní soubory. V praxi se potvrzuje, že přepínání mezi jednotlivými…

Včera později odpoledne našeho času po krátkodobé nedostupnosti přešla služba RapidShare na nový systém prémiových (tj. placených) uživatelských účtů, o němž jsme vás informovali již v úvodu týdne. Namísto nabídky předplatného na určité období je tak nyní nabízen nákup virtuální měny, za níž si pak lze předplácet různé programy. Ty se liší nejen cenou, ale také povoleným objemem stažených dat a poskytnutým úložištěm pro vlastní soubory. V praxi se potvrzuje, že přepínání mezi jednotlivými programy je opravdu velice snadné. Příležitostní uživatelé tak mohou používat nejlevnější program RapidSmall, jehož limit na objem přenesených dat činí 1 GB na den. To bezproblémově stačí pro stažení nějaké té hudby. nové epizody seriálu nebo třeba i filmu.

Kdykoliv však lze na několik kliknutí za virtuální měnu aktivovat některý z dražších programů a limit okamžitě povyskočí. Přepnutí zpět na nižší tarif je třeba udělat manuálně (nelze definovat automatické přepnutí). Změna se projeví ihned následující den. Tedy nikoliv okamžitě jako při přechodu na dražší tarif. Je to logické, protože tak nevzniká zmatek v účtování. Ceník balíčků virtuální měny a také tabulku nových placených programů naleznete na stránkách služby. Horší zprávou je, že nevyčerpaný limit se nestřádá na rozdíl od současné praxe, kdy nárazoví stahovači nebyli tolik znevýhodněni. Tudíž se vyplatí nebýt maximalistou a raději začínat vždy s některým z levnějších programů a v případě potřeby upgradovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).