Hlavní navigace

readme.txt: Britský telekom není spolehlivý

15. 10. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Ztraceni v Albánii - Vyhláška k elektronickému podpisu je hotova - Pražské kryty CO jsou online - CESNET2 oficiálně spuštěn - Neschovávejte drogy do ponožek - British Telecom stáhnul reklamu na spolehlivost - CNN opět po deseti letech přenáší válku v přímém přenosu - Microsoft je definitivně vinen.

Ztraceni v Albánii

Zatímco celý svět s napětím sleduje vývoj v Afganistanu, tři čeští turisté Lenka Tučková a Michal a Jan Pavelkovi se postarali o napínavý příběh svým rodičům a přátelům, když se v září nevrátili z cesty po Albánii. www.MissingInAl­bania.cz

Nejsympatičtější značkou počítačů je Hewlett Packard, následován IBM a Apple. (TNSI)

Vyhláška k e-podpisům je hotova!

Středa 3. října se stala dalším významným mezníkem na cestě k prosazení elektronických podpisů do běžné praxe – předseda ÚOOÚ podepsal definitivní podobu prováděcí vyhlášky k zákonu o elektronických podpisech. Účinnosti nabude hned, jakmile bude zveřejněna ve Sbírce zákonů.

93 % středních podniků je přesvědčeno, že Internet zrychluje komunikaci s obchodními partnery. (NFO AISA)

Kryty online

Pražský magistrát zveřejnil na webu seznam cca 800 stálých ochranných krytů a informace, jak se zachovat v mimořádných situacích. Do krytů se vejde cca 40 procent obyvatelstva. (zdroj)

Téměř všechny (92,2 procenta) rakouské podniky s více než devíti zaměstnanci používají počítače a 83,7 procenta společností je připojeno na Internet. (ČTK)

CESNET2 oficiálně spuštěn

3. října proběhlo v pražské Betlémské kapli slavnostní shromáždění, na kterém sdružení CESNET oficiálně ohlásilo zahájení provozu nové akademické sítě České republiky s názvem CESNET2. Její klíčovou charakteristikou je kompletní gigabitová páteř – do všech velkých uzlů vedou okruhy 2,5 Gb/s.

Ženy používají pevnou telefonní linku 510 minut měsíčně, tj. o 176 minut déle nežli muži. (Cingular)

www.mafia.ru

„NIKDY neschovávejte drogy do ponožek. NIKDY!“, tuto a další rady můžete získat na serverech v ruském Internetu, uvedla to zpravodajka ČTK, Alexandra Malachovská, bohužel neuvedla žádný odkaz, vyjma www.mafia.ru. (zdroj)

Počet krátkých textových zpráv (SMS) poslaných denně z mobilních telefonů na celém světě již dosáhl jedné miliardy a každý měsíc se zvyšuje. (ČTK)

British Telecom stáhnul reklamu na spolehlivost

Úřad pro reklamní standardy rozhodl o stažení reklamní kampaně na „rychlé a spolehlivé“ připojení od British Telecom. Inzerát byl stažen, protože si mnoho uživatelů stěžovalo, že ačkoli linky jako takové třeba kvalitní jsou, ústředny nebyly s to uskutečnit spojení. (zdroj)

Tipy C

INVEXu se zúčastní 850 firem (ČTK)

Válka v přímém přenosu

Americká televizní stanice CNN zahájila přímý přenos z americké vojenské akce v Afganistanu. Prvních několik hodin v neděli na internetových stránkách CNN zobrazovala zelený obdélník se světlými skvrnami s informací, že se jedná o nebe nad Kábulem.

Průměrný uptime serveru dosahuje 87.18 % (Server Rat)

Microsoft je vinen

Nejvyšší soud USA zamítl žádost Microsoft Corp. o zrušení nálezu, podle něhož firma porušovala americké antimonopolní zákony. Nyní má případ na stole soudkyně nižšího soudu Colleen Kollarová-Kotellyová, jejímž úkolem je vynést nové rozhodnutí o sankcích za porušování zákonů. (zdroj)

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).