Hlavní navigace

Retweet už Twitter testuje, zatím jen u omezeného počtu účtů

12. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vedle testování funkce Lists začala mikroblogací platforma Twitter experimentovat i s funkcí retweet, jejíž oficiální podpora byla slíbena již před časem. Retweet si de facto vymysleli přímo uživatelé Twitteru a autoři nezávislých klientů. Jde o sdílení zajímavých příspěvků formou jejich přeposlání do vlastního mikroblogu. Podpora v oficiálním webovém rozhraní Twitteru nebo jeho API však doposud chyběla. Tvůrci Twitteru nyní alespoň u malého procenta účtů nativní podporu pro retweetování…

Vedle testování funkce Lists začala mikroblogací platforma Twitter experimentovat i s funkcí retweet, jejíž oficiální podpora byla slíbena již před časem. Retweet si de facto vymysleli přímo uživatelé Twitteru a autoři nezávislých klientů. Jde o sdílení zajímavých příspěvků formou jejich přeposlání do vlastního mikroblogu. Podpora v oficiálním webovém rozhraní Twitteru nebo jeho API však doposud chyběla. Tvůrci Twitteru nyní alespoň u malého procenta účtů nativní podporu pro retweetování aktivovali a začal tak proces poloveřejného testování. Podle dosavadních ohlasů Twitter při implementaci nové funkce příliš invence neprojevil.

Drobnou pozitivní změnou je třeba skutečnost, že se při retweetnutí zobrazí původní autor, sdílející uživatel je uveden v patičce příspěvku. To je jistě přehlednější zejména pro nové uživatele Twitteru. Na druhou stranu zatím chybí funkce pro vypnutí příjmu retweetů od následovaných uživatelů, po čemž řada uživatelů volá už od prvních zmínek o oficiální implementaci retweetování. Často je totiž únavné číst tentýž retweetnutý příspěvek od více následovaných uživatelů. (Twitter Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).