Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Revoluce e-čteček? Podle WSJ už možná skončila od Majkkl - Mám Kindle i tablet, každé je k něčemu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2013 18:01

    Majkkl (neregistrovaný)

    Mám Kindle i tablet, každé je k něčemu jinému. Když čtu, chci se soustředit na text a nechci si tříštit pozornost multimediální formou. Při čtení nesnáším svítící display tabletu. Tablet se rychle vybije a je moc velký. Tablet používám k přístupu na internet, kdy je pro mne příjemnější než PC nebo NTB. E-inková čtečka mi nahradila klasickou knihu (které jsem už dávno přestal kupovat, nemám je kam dávat) a jsem rád, že mi vrátila čtení beletrie. Vyhovuje mi, že funguje jako papírová kniha, že má výdrž, že už na cestách neřeším dilema, kolik a jaké knihy si vzít s sebou a jak rychle mi dojdou. Tak jako nevymřou čtenáři, neskončí čtečky....

  • 16. 1. 2013 13:01

    Tonda (neregistrovaný)

    Jak tříštit pozornost multimediální formou? Aplikace Kindle na tablet zobrazuje prakticky stejně jako Kindle čtečka. Ano, eInk je o hodně bližší normálnímu papíru protože nesvítí a čtečka déle vydrží na baterie.

    Ale to je asi tak všechno, displej je relativně malý a hrubý, jak už bylo zmíněno, vhodný pouze pro beletrii, cokoliv ilustrovaného/ba­revného je problém, kvalita zobrazení je o hodně horší než u nejnovějších smartphonů a tabletů s 300+ ppi displeji. A to, že displej svítí a je tedy čitelný bez čehokoliv dalšího může být při špatném osvětlení často i výhoda. Srovnávat další možnosti čteček a tabletů je asi zbytečné. Čtečka prostě je jednoúčelové zařízení s omezenými možnostmi a jako taková bude mít skupinu uživatelů než univerzální smartphone.

  • 16. 1. 2013 9:48

    capo (neregistrovaný)

    S tímhle nelze než souhlasit, u mě je to podobné. Je ale evidentní, že takoví jako my světem a jeho statistikami nehýbou :)

  • 16. 1. 2013 16:57

    j (neregistrovaný)

    Zadny tablet neni citelny trebas na slunci - e-ink vpohode. Normalni clovek si cte a neprohlizi si obrazky + jako bonus, ctecka stejnych rozmeru vazi o 1/3 mene nez tablet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).