Hlavní navigace

Rozhodnuto: Ministr průmyslu navrhne Jiřího Peterku do Rady ČTÚ

28. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po mnoha otevřených dopisech a podpoře v podstatě celé odborné scény je tu jmenování nového člena Rady ČTÚ. Vláda ho projedná příští středu.

SPIR, NIX.cz, CZ.NIC, ISP Alliance. Ty všichni během posledních týdnů lobovaly otevřenými dopisy za to, aby se v Radě ČTÚ stal nástupcem bývalého předsedy Pavla Dvořáka  právě dlouholetý odborný publicista a vysokoškolský učitel Jiří Peterka (o telekomunikacích a e-governmentu pravidelně píše i pro Lupu).

Vlna podpory ze strany internetové scény zafungovala. „Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek navrhne vládě ve středu 3. 6. do Rady ČTÚ vysokoškolského pedagoga a novináře Jiřího Peterku,“ potvrdil mluvčí ministerstva František Kotrba. Na programu vlády bude příští týden i strategie správy rádiového spektra. 

UX DAy - tip 2

Ve hře byla podle ČTK ještě náměstkyně ministra kultury Kateřina Kalistová. Nakonec ale vyhrál Peterka. 

Vzhledem k jeho dlouholetým zkušenostem v oblasti elektronických komunikací a znalosti evropského regulačního rámce lze očekávat, že bude pro Radu Českého telekomunikačního úřadu značným přínosem. V neposlední řadě má jmenování pana Peterky širokou podporu i mezi podnikateli v oblasti elektronických komunikací a odbornou veřejností. Věříme, že bude přínosem nejen svým profesním zaměřením, ale i nabitými životními zkušenostmi,“ komentuje finální argumenty pro výběr Jiřího Peterky Kotrba. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).