Hlavní navigace

Rozpoznávání obličejů je pro Google Glass zapovězeno

1. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google opakovaně upozorňuje, že rozpoznávání obličejů v jeho produktech je možné jedině se zachováním ochrany soukromí. V Google+ je aktuálně zapovězeno zcela.

Svým způsobem ideální aplikace pro někoho, kdo si chronicky nepamatuje obličeje lidí. Google Glass a odpovídající algoritmus, který automaticky identifikuje osobu naproti vám. A samozřejmě vám dokáže říci o koho jde, kdy jste se s ním naposledy viděli, kde pracuje, atd. Něco takového sice může být nesmírně praktické, ale také ohrožující soukromí.

Google už mnohokrát jasně upozornil, že rozpoznávání obličejů v jeho produktech může být pouze pokud bude dodržována ochrana soukromí. Čerstvý dodatek  do Glass Platform Developer Policies využití této technologie zakazuje. V sekci „co nemůžete ve vaší aplikaci dělat“ najdete následující:

BRAND24

Don't use the camera or microphone to cross-reference and immediately present personal information identifying anyone other than the user, including use cases such as facial recognition and voice print. Applications that do this will not be approved at this time.

Vedle rozpoznávání obličejů se mezi zakázanými aktivitami objevilo i rozpoznávání hlasu. Kratší komentář k této změně najdete ostatně i v Glass and Facial Recognition na Google+ účtu projektu Google Glass. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).