Hlavní navigace

RRTV bude udělovat licence na digitální vysílání v říjnu

2. 8. 2004
Doba čtení: do minuty

Sdílet

V říjnu chce RRTV rozdělit licence pro digitální vysílání. Při udělování licencí bude rada opatrná, aby neudělili příliš mnoho licencí. Místopředseda RRTV Jiří Šenkýř řekl iStrategii, že každá ze tří dnes připravených sítí datový tok o objemu kolem 16 Mb/s. Spotřeba televizního signálu se pohybuje kolem 2,5 až 3 Mb/s, rozhlas spotřebuje méně než desetinu televizního objemu. Šenkýř se tedy domnívá, že v současné době lze na jednu digitální síť umístit kolem čtyř televizních a osm rozhlasových…

V říjnu chce RRTV rozdělit licence pro digitální vysílání. Při udělování licencí bude rada opatrná, aby neudělili příliš mnoho licencí. Místopředseda RRTV Jiří Šenkýř řekl iStrategii, že každá ze tří dnes připravených sítí datový tok o objemu kolem 16 Mb/s. Spotřeba televizního signálu se pohybuje kolem 2,5 až 3 Mb/s, rozhlas spotřebuje méně než desetinu televizního objemu. Šenkýř se tedy domnívá, že v současné době lze na jednu digitální síť umístit kolem čtyř televizních a osm rozhlasových stanic, případně jinou kombinaci. (iStrategie)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).