Hlavní navigace

Rusové přišli na způsob jak obcházet CAPTCHA na Yahoo

30. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Týmu ruských hackerů se podařilo najít způsob jak mohou roboti vyzrát na ochranu CAPTCHA na americkém portálu Yahoo, který jí používá třeba u svého freemailu, aby zabránil automatickému zakládání velkého množství schránek zneužívaných pro rozesílání spamu. CAPTCHA na Yahoo, která doposud platila za jednu z nejzdařenějších implementací, se dá v tomto případě úspěšně obejít ve více jak třetině případů, což je navzdory bagatelizaci některých médií dosti vysoké číslo. Když se robot pokusí založit…

Týmu ruských hackerů se podařilo najít způsob jak mohou roboti vyzrát na ochranu CAPTCHA na americkém portálu Yahoo, který jí používá třeba u svého freemailu, aby zabránil automatickému zakládání velkého množství schránek zneužívaných pro rozesílání spamu. CAPTCHA na Yahoo, která doposud platila za jednu z nejzdařenějších implementací, se dá v tomto případě úspěšně obejít ve více jak třetině případů, což je navzdory bagatelizaci některých médií dosti vysoké číslo. Když se robot pokusí založit sto tisíc spammerských schránek, tak se mu jich povede vytvořit až 35 tisíc, což rozhodně není málo. (Pooh.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).