Hlavní navigace

Názor k článku Internet v roce 2008: rychlý, přístupný, bez revolucí od ten, co zaspal dobu - Ach jo, další "yntelygent", který vidí jen cifru,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2008 19:51

    ten, co zaspal dobu (neregistrovaný)
    Ach jo, další "yntelygent", který vidí jen cifru, ale nevidí reálnou sumu peněz.

    1. Vzhledem k dosavadnímu vývoji inflace a vzhledem k tomu, že ani v budoucnu nějak není vidno, že by se trend nějak měnil (ale 60 let je dlouhá doba), bude za těch 60 let reálná hodnota těch stovek miliard korun na velmi podobné úrovni jako těch 83 dnešních.

    2. 60 let je tak šíleně dlouhá doba, že se během ní může stát cokoli (a u nás tím spíše - Evropa nikdy nebyla zrovna klidné prostředí pro různé státní celky). Tak či tak, není příliš pravděpodobné, že by se cena peněz nějak výrazně zvyšovala.

    3. I těch 83 miliard je jen malá část majetku církví, který stát zabavil. A i když to neznalci historie neradi slyší, ten majetek byl církvemi získán v souladu s tehdejším právem i tehdejší morálkou a poznáním - jednalo se o dary, které byly většinou dobrovolné, případně to byly "zvykové" dary (a hodnotit to z pohledu dnešního kavárenského ateistického pseudohumanismu není košer). Rozhodně to byl majetek získaný mnohem etičtěji než majetky různých samozvaných vládců, států apod. A faktem je také to, že se aspoň církev (bez ohledu na denominaci) o ten majetek starala a byl k užitku - financovaly se z něj školy, zdravotní a sociální ústavy a mnoho dalšího.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).