Hlavní navigace

Názor k článku Lidé od Mozilly: Safari nemá být na ballot screen jako první od Jan Elznic - Já bych to vyřešil jedinou správnou cestou tak,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2009 13:38

    Jan Elznic
    Já bych to vyřešil jedinou správnou cestou tak, že bych vůbec žádný "ballot screen" nedělal.

    V taxi nedostanu taky pět vizitek na největší konkurenty, v MacOS X, ani žádné Linuxové či BSD distribuci taky není žádný ballot screen, tak proč ve Windows? Je to znevýhodňování konkurence a ve velkém rozšířené prohlížeče jako Firefox, Chrome, Opera a další, jedině zneužívají postavení na trhu.

    Mimochodem, jak k tomu přijdou ostatní prohlížeče jako Maxthon, Seamonkey a stovky dalších? Existuje mnoho jiných prohlížečů, o kterých není v případě ballot screenu řeč, a mnohé z nich by si možná zasloužily i větší pozornost, než tato pětice vyjmenovaných.

    Když se vrátím k tématu článku, dle mého skromného názoru, zrovna Firefox by si zasloužil být až na posledním místě, a to hlavně díky své pomalosti. Ballot screen využijí stejně spíš začátečníci, kteří neví, co který prohlížeč umí, ale většina z nich nebude zkoušet instalovat do Firefoxu rozšíření, což je jediné plus, které Firefox má. Ve všem ostatním, jako je především nedostatečná rychlost a nestabilita, zastaralá koncepce (GUI) a nedokonalá bezpečnost, ho dalece přesahují všecky ostatní prohlížeče.

    A pokud zvolit kompromis, tak ať se prohlížeče náhodně střídají, ale tak, aby tam nebyla jen pětice těchto vyjmenovaných, ale i další, méně známé prohlížeče, to by bylo docela fér, ne?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).