Hlavní navigace

Názor k článku Samsung: chytrá televize vás může poslouchat. Ale nebojte se od adx - Kousek z Orwelova románu 1984. (vyšlo někdy v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2015 18:59

    adx (neregistrovaný)

    Kousek z Orwelova románu 1984. (vyšlo někdy v roce 1949).

    S rozvojem televize a s technickým pokrokem, který umožnil příjem i vysílání týmž přístrojem, skončil soukromý život. Každý občan, anebo aspoň člověk dost důležitý, aby se vyplatilo ho sledovat, mohl být po čtyřiadvacet hodin denně držen pod dohledem.

    Naštěstí máme možnost si ty štěnice nekupovat. Ale být neustále na pozoru kdo kde na vaše soukromí kde šije nějakou boudu je čím dál obtížnější.

    Už se těšim na Internet věcí. Barák plný krámů co sledují každý prd a nahrávají to někomu do databáze (dnes se tomu říká do cloudu).

    Je zajímavé že dnešní posedlost šmírováním obyvatelstva nepřišla od státu a jeho případných totalitárních manýrů, ale od korporací, které se snaží vydělat na tom sledovat chování zákazníků a pak to někomu prodat.

    Co s tím? Tlačit na stát, aby služby co šmírují musely jasně deklarovat co sledují, proč to sledují a kdy se to smaže. Stejně jako např. výrobce potravin musí uvádět co do nich dává.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).