Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Se starzone.cz do inkubátoru (2.) od Petr Pavlík - Nejdřív autor článku rádoby sarkasticky vylíčí co všechno...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2004 9:14

    Petr Pavlík (neregistrovaný)
    Nejdřív autor článku rádoby sarkasticky vylíčí co všechno udělali tvůrci starzone.cz špatně. Pak jim poradí, ale z mého laického pohledu opravdu velmi naivně. Umístit trailery (je jich přece na internetu plno), dát k dispozici data o hercích (od čeho je IMDB) a podobně. Říká autorovi něco termín "autorské právo"? Nebo prostě chtěl zostudit projekt, který zřejmě není moc vyvedený, ale který je rozhodně dál než jiné projekty. A pravděpodobně se prostě vyvíjí jako každý jiný projekt. Myslí si snad někdo, že když je Český Telecom velká firma, tak prostě všechno udělá napoprvé a bez chyb?
  • 12. 8. 2004 9:27

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Dobry den,
    je samozrejme mozne, ze ty rady jsou naivni. Ale o to HORSI je, ze tak jednoduche veci nedokazal Cesky Telecom implementovat v tom portale. Autorovi rika autorske pravo pomerne dost. Autorske pravo nerika nic o tom, ze nesmite zalinkovat cizi obsah ani nezakazuje to, ze muzete s filmovym distributorem (ostatne distributorovi delate byznys) dohodnout umisteni traileru na Vase stranky.

    Byl-li by ten projekt "na urovni doby", rozhodne by byl prostor pro dalsi vylepseni - a pak by mozna rady nebyly tak naivni.

    Mimochodem, to liceni neni radobysarkasticke, ono je sarkasticke :-)

  • 12. 8. 2004 10:45

    Tom L. (neregistrovaný)
    Zkusenost s CT - bez zavaznych chyb tak napotreti, nekdy i pozdeji (Imaginet)

    ale proc ne, vsak oni to telefonujici radi zaplati
  • 12. 8. 2004 10:53

    Dan Ohnesorg (neregistrovaný)
    No ja bych tedy rozhodne cekal, ze kdyz okopiruji kolo, tak ho neudelam sisate. Zvlast kdyz mam nekolik desitek tisic zamestnancu.

    Ze by byli nejak dal jsem si taky nevsimnul. Oni prece nevynalezaji nic noveho, oni kopiruji jine projekty.

    Docela by me zajimalo kolik ustreden by se dalo osadit DSLAMy za ty penize co utopili ve starzone, ktera zacne byt zajimava teprve tehdy, kdyz bezne rychlosti pristupu na ni budou umoznovat sledovat ten film v realnem case.
  • 12. 8. 2004 14:05

    I (neregistrovaný)
    v ní bude umístěno podstatně! více filmů než ve videopůjčovně a s ohledem na pohodlí při sledování filmů ma počítači bude cena filmu srovnatelná s cenou videokazety, tj. 20Kč/den.

    Za požadovanou cenu dostanu zapůjčit DVD v podstatně vyšší kvalitě i s bonusy a můžu se dívat na velkou televizi z křesla a ne na malý, 21" monitor na pracovním stole...
  • 12. 8. 2004 15:41

    Dan Ohnesorg (neregistrovaný)
    20 Kc/den, cha cha. Od toho si odecete 6 korun za ucetni operaci bance, poplatek ucetni, poplatek firme co dela v telekomu audit, leasing technologie a zjistite ze ani pri pujceni 1000 filmu denne nemate na suchy chleba.
  • 12. 8. 2004 21:55

    Tomas Krause (neregistrovaný)
    Na tom neco bude, ale na druhou stranu opravdu nevim, co by mne primelo zaplatit za takovou sluzby vic, nez zminenou dvacku. Snad jen to, kdybych mel nejblizsi videoupujcovnu nekolik kilometru daleko, coz nehrozi ve meste a na vesnici zase nemaji vysokorychlostni Internet :) (soude podle narku zde na Lupe). Cely ten projekt vypada jako poradny ulet.

    Existuji podobne sluzby v zahranici? Jaky je pomer jejich ceny k cene kazety/DVD v pujcovne?
  • 12. 8. 2004 21:59

    karel (neregistrovaný)
    Asi jako želví polívka za 500,- v hospodě na vsi. Co na tom, že ta želva se přivezla letadlem z Tahiti.
  • 12. 8. 2004 22:59

    sOLVINA (neregistrovaný)
    A navic tu zelvu si nasi furianti jednou rocne daji. Ale proc stahovat predrazeny film, kdyz tim akorat cely vesnici ukazu jakej sem debil: Vyhodit prachy za kostickovany zmetek.
  • 13. 8. 2004 0:31

    Dan Ohnesorg (neregistrovaný)
    No ze existuji vim v obecne rovine, asi jako kazdy vi, ze v anglii maji ADSL i kdyz nevi jak se jmenuje tamni operator.

    Takze jsem se optal pritele googla nasel jsem neco vedle v nemecku, taky to provozuje Telekom, stranky chodi spickove v mozille, nicmene na sledovani filmu je potreba Windows media verze 9.

    Na titulni strane maji upoutavku na Xmen 2, mozna to nekomu neco rika, 24 hodin pronajem za 4 Eura. Kolik by stal v pujcovne nevim nikdy jsem si tam film nepujcoval a volat kamaradum ted v noci nebudu. Nicmene pocitam, ze tech 5 eur to bude.

    Podminky jsou:

    Video on Demand ist der neue Video-Dienst von T-Online, der es ermöglicht, Filme in voller Länge online anzuschauen. "on Demand" bedeutet soviel wie "nach Bedarf" - also wann Sie wollen. Sie wählen bequem einen Film aus, und klicken auf "Jetzt ansehen". Wenn Sie T-Online Kunde sind und über Ihre T-Online Zugang eingewählt sind kommen Sie sofort zur Preisbestätigung (Wenn Sie noch kein T-Online Kunde sind, müssen Sie sich zuerst hier anmelden). Sie können wählen ob Sie per Telefonrechnung oder alternativ mit MicroMoney bezahlen möchten. Nach Bestätigung wird der Film als Stream (545kbits/sec) an Ihren Windows Media Player übermittelt.
    Über die Funktion "Vollbild" können Sie den Film auch im bildschirmfüllenden Format ansehen. Mit der Taste "Esc" gelangen Sie wieder in den Ausgangsmodus.
    Über die Bilder im unteren Bereich erhalten Sie Informationen zu verschiedenen Szenen des von Ihnen gewählten Films. Über ein Klick auf "Zur Szene" springen Sie direkt in die Szene hinein.
    Nach Kauf eines Films können Sie diesen während der folgenden 24 Stunden so oft ansehen wie Sie möchten.

    Jen shrnuti, je to stream, takze divate se okamzite po kliknuti a zaplaceni, nicmene 545 kbit/s je kvalita spise horsi, asi jako UPC pres satelit. Platite telefonnim uctem nebo nejakym jejich mikroplatebnim systemem, pocet shlednuti neni nijak omezen, muzete se divat kolikrat chcete, ale jen 24 hodin od zaplaceni.

  • 13. 8. 2004 7:45

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Tomasi,
    zapominas na nekolik "drobnosti". Fakt, ze vysokorychlostni Internet neni na vesnici, proste neni pravda. Neni v kazde vesnici.

    Problem realneho sveta neni pouze existence videopujcovny, ale take realna dostupnost konkretniho filmu v ni. Pokud jsi navstivil nejakou normalni videopujcovnu mimo Prahu, vis, ze vyber je omezeny. Navic i kdyz je titul v nabidce, ne vzdy je dostupny. To se jiste ve virtualni pujcovne stat nemuze.

    Podle me je placene poskytovani zabavy (vcetne filmu) po Internetu jednim z potencialnich tahounu rozvoje Internetu (ve smyslu zvysovani penetrace mezi obyvatelstvem).

    Porovnani mezi staty podle me nema smysl. Uspesnost nezavisi na cene, ale na tom, jestli a jak VoD sluzby doplnuji nebo prekonavaji sluzby videopujcoven.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).