Hlavní navigace

SeaMonkey 2.0.5 opravuje závažné bezpečnostní chyby

23. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Světlo světa spatřila nová verze balíčku SeaMonkey, která nese označení 2.0.5. Přináší devět bezpečnostních záplat, z čehož je šest rovnou kritických. Dle očekávání jde o tytéž chyby, které opravuje nově vydaný Mozilla Firefox 3.5.10, jenž se objevil zároveň s Mozilla Firefoxem 3.6.4. Aktualizaci lze tedy jedině doporučit. Vyřešeno bylo také několik problémů se stabilitou, které se týkaly například i e-mailového klienta. SeaMonkey 2.0.5 je nyní nově k dispozici i v britské angličtině a…

Světlo světa spatřila nová verze balíčku SeaMonkey, která nese označení 2.0.5. Přináší devět bezpečnostních záplat, z čehož je šest rovnou kritických. Dle očekávání jde o tytéž chyby, které opravuje nově vydaný Mozilla Firefox 3.5.10, jenž se objevil zároveň s Mozilla Firefoxem 3.6.4. Aktualizaci lze tedy jedině doporučit. Vyřešeno bylo také několik problémů se stabilitou, které se týkaly například i e-mailového klienta. SeaMonkey 2.0.5 je nyní nově k dispozici i v britské angličtině a zjednodušené čínštině. Samozřejmě ale nechybí ani česká lokalizace, která je dostupná už hodně dlouhou dobu.

Práce na SeaMonkey 2.1 pokračují. Zatím je k dispozici první alfaverze. SeaMonkey 2.1 staví na stejném základu, z něhož vzejde i Mozilla Firefox 4.0. Nabídne tedy například oddělení běhu plug-inů od procesu prohlížeče nebo hardwarovou akceleraci za využití Direct 2D. Nový Data Manager by pak měl usnadnit správu dat uchovávaných k jednotlivým webovým stránkám (např. hesla nebo cookies). Tvůrci konzervativním uživatelům slibují, že nechystají žádné drastické proměny v GUI, které v posledních měsících postihují konkurenční prohlížeče.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).