Hlavní navigace

Názor k článku Second Life – život ve virtuální realitě od Jan Rylich - Právě, měl jsem na mysli standardy v pluginech....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 5. 2007 12:37

    Jan Rylich
    Právě, měl jsem na mysli standardy v pluginech. V tom exceluje třeba právě Flash, který je jednotný a umožňuje přehrát všechno možné (v rámci flashe třeba i video, nebo nějakou interaktivní aplikaci). Takový "jeden plugin vládne všem" ;-)

    Jeden čas jsme právě zkoumali a porovnávali různé virtuální prostředí, od 3D chatů po vizualizace, a řada aplikací třeba vyžadovala konkrétně Cortonu, Octagu, Blaxxun... za chvíli měl člověk v počítači pět pluginů, a z toho byly některé jen shareware, takže tam poletovala loga a "register now"... Nedivím se, že to musí řadu lidí zákonitě otrávit.

    Jinak flashi také hodně fandím. Zejména se mi líbí, že překročil ten původní koncept vektorových animací, a teď už pracuje s interaktivitou a multimédii. A tvůrci už tak říkajíc "dospěli", takže třeba webové stránky ve flashi vypadají nádherně, ale jsou i přehledné, a často splňují i kritéria přístupnosti (navigace pomocí tabulátoru a pod).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).