Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Sedm lety starý spor Novell vs. Microsoft ukončen od Milos Brejcha - U apliakci typu office jde hlavne o zvyk...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2011 2:09

    Milos Brejcha

    U apliakci typu office jde hlavne o zvyk prace s konkretni verzi. Ja mam treba ms office radsi nez openoffice, ale podle me hlavne proto, ze jsem si zvyknul. A v tomhle ma Ms ucinnou marketingovou strategii. Na kazde stredni ci vysoke skole je nejaky predmet, kde se uci prace s pocitacem(mysleno s office aplikacemi). A co si vzpominam na VSE, bylo to pouze o Ms aplikacich. Zapocet bych proste nedostal s dokumentem z openoffice ani kdybych se na hlavu postavil.
    No a pak mate na trhu prace hromadu lidi, kteri umeji s excelem a wordem a jako zamestnavatel mate na vyber - koupim Ms aplikace, na ktere mi "zdarma" proskolil sekretarku stat a nebo budu seretarku na vlastni naklady ucit neco jinyho?
    Zni to mozna divne, ale zakazal bych microsoftu prodavat skolam software levneji, nez jinym organizacim. Stejne by to asi nepomohlo, alespon z kratkodobeho hlediska. Protoze skola ma na vyber..koupim Ms aplikace, na ktere mi "zdarma" proskolil ucitelku stat a nebo budu ucitelku na vlastni naklady ucit neco jinyho?

  • 19. 12. 2011 14:22

    JardaH (neregistrovaný)

    Tyhle sekretářky už tu byly v době DOSu, T602jek, byly zde i v době Win 3.1 a AmiPro. I na disketu si zvládli sekretářky nakopírovat soubor. Co jsem zažil většinu sekretářek, žádná z nich žádné kurzy nepotřebovala a všechny se to zvládly naučit zapochodu. Ano, nejednalo se o nějaké power-usery, ale práci sekretářek zvládly...

    Takže, proč dneska mermomocí chcete vymejšlet nějaký placený přeškolování z M$-Office na OpenOffice? To lidi tak zhloupli nebo se ze softwarů staly nepoužitelné přeplácané molochy?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).