Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Šéf Europolu varuje před šifrováním. Pomáhá podle něj teroristům od rize - Takže teď půjdou příkladem nám všem a všechny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2015 10:02

    rize (neregistrovaný)

    Takže teď půjdou příkladem nám všem a všechny informace bude Europol, NSA, FBI, a nevím kdo ještě, přenášet a ukládat otevřeně. Nebo je snad šifrování chrání před teroristy? Či dokonce před jejich spoluobčany? Vždyť pokud neprovádí nic špatného, nemusí se bát.

    Kéž by právo šifrovat (a bez zadních vrátek) bylo mezi základními lidskými právy. Tzn. přímo v Listině základních práv a svobod.

    Do mých dat přeci nikomu nic není a ono heslo: "kdo nic netají/nic provedl, nemá se čeho obávat", je jen cestou do pekel, protože kdo ví, třeba to, co je dneska úplně v pořádku, bude v budoucnu dostatečným důvodem k uvěznění, vyloučení ze společnosti, atd. A to už si o množství informací, které na mě kdo má, aniž bych o tom věděl, nedělám moc iluze.

  • 30. 3. 2015 15:46

    Ano (neregistrovaný)

    Muzes si to dat jako zakladni lidske pravo do Listiny zakladnich lidskych prav a svobod galaktickeho imperia ale pokud vlasnim media, ozbrojene slozky a jaderny arzenal, muzes jit soupat nohama.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).