Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Seminář: Analýza klíčových slov - letní škola SEO od Jiří Kovačičín ( Minebot ) - Nesouhlasím s kritikou v tomto článku uvedenou na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2004 13:34

    Jiří Kovačičín ( Minebot ) (neregistrovaný)
    Nesouhlasím s kritikou v tomto článku uvedenou na adresu nástroje na analýzu návštěvnosti Minebot. Autor článku si vybral části textu vytržené z kontextu. Článek uveřejněný na adrese:
    www.minebot.cz/index.php/seo je psán možná trochu zjednodušující formou, ale je určen spíše pro zadavatele SEO než pro konzultanty.

    Pan Krutiš text zřejmě špatně pochopil, protože se v článku neuvádí, že slova, která přivedou
    na web nejvíce lidí jsou nejlepší. Mluví se tu o počtu zobrazených stránek za jednu návštěvu.

    Minebot umožňuje pro každé slovo si zobrazit konkrétní stránky na které se návštěvníci dívali. Takže můžete posoudit sami zda "stránky jsou chaoticky uspořádané" nebo
    návštěvníci byli dobře cílení. Minebot také umožňuje zpětně pro libovolnou stránku zobrazit klíčová slova, která návštěvníci použili pro její nalezení. Když na stránkách nic neprodáváte těžko můžete měřit konverzní poměr, ale můžete se podívat jaká slova použili návštěvníci, kteří si od Vás např. stahovali ceník.

    Co se týče měření konverzního poměru, tak opravdu měříme konverzi pouze u návštěvníků, kteří nakoupili během první návštěvy. V připravované další verzi nástroje Minebot budeme měřit konverzní poměr i u vracejících se návštěvníků.

    Nesouhlasím s panem Krutišem, že lidé v Česku nakupují výjimečně během první návštěvy. Myslím že to je zjednodušující a liší se případ od případu. Např. u jednoho konkrétního e-shopu 68% návštěvníků nakoupilo při první návštěvě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).