Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Chcete chytrou domácnost? Opravdu, ruku na srdce: chcete ji? od Petr - Ten příklad s kuchyní: kolik investic a úprav...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2017 14:29

    Petr (neregistrovaný)

    Ten příklad s kuchyní: kolik investic a úprav se musí udělat, aby každý spotřebič/zásuvka nebo alespoň skupiny byly monitorovatelné. Pak se stane to co jste popsal a bfu si ani nevzpomene, že by se mohl podívat na spotřeby nebo něco na dálku vypnout. Když si vzpomene, nebude už vědět jak nebo mezitím změní mobil a v novém si to nebude umět zprovoznit.
    Pohybuji se mezi bfu jako technik a většina lidí nezvládne obsluhovat mnohem jednodušší věci. Nebo to umí když jim to ukážete a ještě týden, když si s tím hrají, ale za 1/2 roku už netuší. Pro lidi je mnohem přijatelnější, když se žehlička/sporák samy vypnou, když detekují nějaký problém, než když mají v bytě nějaký pro ně složitý monitorovací nesmysl, který to sám nevypne, nefunguje bez mobilu a internetu a ještě jako bonus cpe data o domácnosti někam ven a umožňuje nabourání se na dálku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).