Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: Chcete chytrou domácnost? Opravdu, ruku na srdce: chcete ji? od fd - 2JJ: Smysl to ale nema vubec nikde, osobne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 3. 2017 14:12

    fd (neregistrovaný)

    2JJ: Smysl to ale nema vubec nikde, osobne jsem krome podobne nesmyslnych napadu jeste nevidel ani jeden jediny, kde by neco takoveho melo nejaky realny prinos. Naopak, vzdy to stav zhorsovalo.

    Nebot zatimco (zustaneme-li u zarovek) klasicky rozvod ma zivnostnost 30let a vice, a klasicke zarovky (cimz minim vlakno) tech 30let namnoze bez potizi preziji take, tak cim "modernejsi" instalace tim kratsi zivotnost. "Usporne" vybojky nevydrzi prakticky nic, jejich cena je o rad vyssi, ekologie jejich vyroby narozdil od trochy skla a kovu obsahuje hromady toxickych latek. LED jsou jeste drazsi a o zivotnosti zatim tezko rici, protoze je ma nejakou rozumnou dobu (5+let) malo kdo. O elektronice a bezdratovem zapinani nemluve, protoze to znamena jednak neustale drzet zasoby vsemoznych baterii, a po par letech to cele demontovat a zahodit, protoze vyrobce zacal vyrabet novou radu ktera se s tou starou nebavi.

    A pokud si myslite ze to neni pravda, tak pro zajimavost, zakaznik ma wifi sit, starou aktualne neco kolem 10 let. Porizovaci cena neco kolem 2M. Tudiz se rozhodne nebavime k korunovych polozkach, u kterych bude situace radove horsi. A ted to krasne. Pokud by mu umrelo byt jedno jedine AP, tak (pokud pominu nakup nekde z bazaru) musi vymenit tu sit celou. Protoze nova AP se nebavi s jeho switchem, a novy switch prozmenu nekomunikuje se starymi AP.

    V domacnosti se do exaktne stejne situace dostanete klidne i nekolik tydnu po instalaci rozvodu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).