Hlavní navigace

Názor k článku Senzory Martina Malého: “Internet věcí do škol” by mohl dopadnout špatně od mirek vaněk - Pravdivý článek. Jen dvě připomínky. Některé věci se jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2017 11:00

    mirek vaněk (neregistrovaný)

    Pravdivý článek. Jen dvě připomínky.
    Některé věci se jen s internetem naučit nedají. Například tělocvik a matematika. A je třeba citlivě zvážit co , jak a v jaké míře využívat s ohledem na věk dítěte.
    Úředníci ministerstva by museli mít zakázáno podílet se na aktivitách firem, které realizují projekty. A museli by být hodnoceni podle úspěšnosti projektů. Pokud budou mít úředníci s projektů výdělek, budou se vždy snažit, aby jim z koláče zbyl největší kousek.

    Využítí ICT ve výuce je trestuhodně mizerné. Každé dítě má chytrý mobil. Jen ministerstvo bude zavádět tablety do kol. Velké rezervy vidím ve zbytečné byrokracii nejen ve školství. Nefunkčnosti informačních systémů, amatérskému softwaru a vůdec diletantskému plýtvání prostředky. Místo, aby si schopný ředitel vybral schopného dodavatele, vybere krajský úředník za nejnižší cenu šunt. Učitelé jsou naštvaní,protože jim práce ještě přibude a určitě se s optimizmem budou školit.
    Je to o penězích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).