Hlavní navigace

Servery nestíhají, ale Microsoft pomoc nechce

16. 6. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Když Microsoft vždy vypustí něco většího a žádanějšího, objeví se vždy jeden a ten samý problém – Microsoft nemá tak rozsáhlou síť mirrorů schopných ustát nával zájemců o stažení daného produktu, čímž notně zaostává za open source komunitou. Poslední diskuzi na dané téma způsobil velký zájem o veřejnou druhou betaverzi Windows Vista. Servery Microsoftu nedokázaly ustát obrovský zájem. I proto vznikl projekt VistaTorrent.com, který nabízel stažení Windows Vista Beta 2 z alternativních serverů…

Když Microsoft vždy vypustí něco většího a žádanějšího, objeví se vždy jeden a ten samý problém – Microsoft nemá tak rozsáhlou síť mirrorů schopných ustát nával zájemců o stažení daného produktu, čímž notně zaostává za open source komunitou.

Poslední diskuzi na dané téma způsobil velký zájem o veřejnou druhou betaverzi Windows Vista. Servery Microsoftu nedokázaly ustát obrovský zájem. I proto vznikl projekt VistaTorrent.com, který nabízel stažení Windows Vista Beta 2 z alternativních serverů přes P2P. Microsoft však provozovatelům zaslal dopis, že si jejich aktivitu nepřeje a požádal je o zastavení projektu. Microsoftu se prý nelíbí, že nemůže v takových případech ručit za to, že se do instalace nevloudil třeba nějaký malware. To lze pochopit, ovšem Microsoft by už mohl udělat i nějaké aktivní kroky pro vylepšení neutěšené situace. (BetaNews)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).