Hlavní navigace

Setkání s internetovými osobnostmi připomene 20. výročí Internetu v ČR

9. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Brzy to bude přesně 20 let od doby, kdy se bývalá Česká a Slovenská Federativní Republika připojila k síti Internet; stalo se tak 13. února 1992 v posluchárně 209 Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze.U příležitosti jubilejního výročí této události pořádají sdružení CESNET, CZ.NIC a FEL ČVUT slavnostní setkání s osobnostmi, které jsou s historií Internetu v České republice neodmyslitelně spojeny.

Brzy to bude přesně 20 let od doby, kdy se bývalá Česká a Slovenská Federativní Republika připojila k síti Internet; stalo se tak 13. února 1992 v posluchárně 209 Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze.U pří­ležitosti jubilejního výročí této události pořádají sdružení CESNET, CZ.NIC a FEL ČVUT slavnostní setkání s osobnostmi, které jsou s historií Internetu v České republice neodmyslitelně spojeny.

Na výjimečné akci, která se uskuteční na stejném místě, na němž před 20 lety k památné události došlo, vystoupí mimo jiných ředitel CESNET Jan Gruntorád, publicista a vysokoškolský pedagog Jiří Peterka, Ondřej Filip z CZ.NIC či spisovatel a publicista Ondřej Neff.

Představí se i zajímaví zahraniční hosté, například předseda představenstva ICANN Stephen Crocker, ze záznamu se „dostaví“ Vinton Cerf.Prvnímu jmenovanému patří dnešní blogpost Ondřeje Filipa. Více informací k veřejnému setkání pak zájemci najdou na stránkách CESNET.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).