Hlavní navigace

Seznam a Stream k prvnímu říjnu splynou v jednu firmu

21. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K prvnímu říjnu bude formálně dokončena fúze společností Global Inspiration a Seznam.cz. Internetová televize Stream.cz založená před pěti lety Milošem Petanou tak bude po letech symbiózy plně začleněna do Seznamu jako další obsahová služba. Poloviční podíl ve Streamu získal Seznam od Petany v roce 2007. Na konci letošního března dokoupil zbývající polovinu a stal se tak stoprocentním vlastníkem internetové televize Stream.cz.

K prvnímu říjnu bude formálně dokončena fúze společností Global Inspiration a Seznam.cz. Internetová televize Stream.cz založená před pěti lety Milošem Petanou tak bude po letech symbiózy plně začleněna do Seznamu jako další obsahová služba.

Poloviční podíl ve Streamu získal Seznam od Petany v roce 2007. Na konci letošního března dokoupil zbývající polovinu a stal se tak stoprocentním vlastníkem internetové televize Stream.cz.

Od té doby začalo zařazování jednotlivých oddělení televize Stream.cz do organizační struktury Seznamu.

Prvním krokem sblížení obou společností bylo zapojení Obchodního týmu Seznamu od prodeje reklamy na Stream.cz. V tuto chvíli dochází ke kompletnímu propojení obou společností na úrovní personální, produktové a administrativní,“ komentoval Michal Feix, provozní ředitel Seznam.cz, který celou fúzi na starost.

O spojení obchodních oddělení mluvil před prázdninami v NetClubu obchodní ředitel Seznamu Michal Heisig.

Stream.cz se stane obsahovou službou na stejné úrovni jako Novinky.cz nebo Super.cz. Na rozdíl od nich budou ovšem obsah pro internetovou televizi vytvářet zaměstnanci Seznamu, nikoliv externího dodavatele, kterým je v případě Novinek a Superu Borgis, vy­davatelství deníku Právo.

„Produktovým manažerem služby je Ladislav Veselý. Aktuálně se pracuje na nové koncepci stávající služby Stream Music a úpravy na zbytku Stream.cz budou následovat. Do budoucna chce Seznam.cz chce hledat cesty, jak Stream.cz lépe propojit na své stávající produkty a zatraktivnit pro uživatele i inzerenty,“ píše v tiskové zprávě mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář. Zajímá se o digitální technologie a pozoruje, co s námi dělají. | LinkedIn | Twitter

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).