Hlavní navigace

Seznam.cz testuje práci nového indexovacího robota

28. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na http://searchtest.seznam.cz je možné otestovat první plody práce třetí generace indexovacího robota vyhledávače Seznam.cz. Přepsání samotného mechanismu pro získávání stránek s sebou nese změny v logice generování hledací databáze. Proto jsme se jako obvykle rozhodli přistoupit ke zveřejnění testovací verze hledání s dostatečným předstihem před tím, než půjdeme do ostrého provozu, vysvětluje česká portálová jednička.

Na http://searchtes­t.seznam.cz je možné otestovat první plody práce třetí generace indexovacího robota vyhledávače Seznam.cz. Přepsání samotného mechanismu pro získávání stránek s sebou nese změny v logice generování hledací databáze. Proto jsme se jako obvykle rozhodli přistoupit ke zveřejnění testovací verze hledání s dostatečným předstihem před tím, než půjdeme do ostrého provozu, vysvětluje česká portálová jednička.

Provozovatelé a správci stránek si mají především otestovat, jestli jejich web zcela v databázi nechybí nebo jestli netrpí nedostatečným indexováním. Seznam.cz také odbornou veřejnost žádá o prověření možného podivného chování robota a četnost jeho příchodu na stránky. Předmětem testování však není pořadí stránek. Nejedná se totiž o finální verzi hledání. Pořadí stránek vzhledem ke konkrétním dotazům není konečné, váhy hledání se budou ještě výrazně měnit, upozorňuje Seznam.cz.

Zdroj: Seznam Fulltext Blog

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).