Hlavní navigace

Na Internetu se objevil seznam klientů české pojišťovny Uniqa

2. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aktualizováno o vyjádření Uniqa. Seznam smluv klientů české pojišťovny Uniqa se objevil volně přístupný na Internetu. K dispozici je několik tisícovek údajů ze smluv včetně jmen, adres, rodných čísel a telefonních kontaktů, navíc je znám i způsob, jakým lze zcela vypsat uzavřenou smlouvu. Redakce má podklady k dispozici a ověřili jsme, že údaje jsou autentické a opravdu patří lidem, kteří měli nebo mají s pojišťovnou Uniqa uzavřené cestovní pojištění. Velmi pravděpodobně ale nejde o kompletní…

Aktualizováno o vyjádření Uniqa. Seznam smluv klientů české pojišťovny Uniqa se objevil volně přístupný na Internetu. K dispozici je několik tisícovek údajů ze smluv včetně jmen, adres, rodných čísel a telefonních kontaktů, navíc je znám i způsob, jakým lze zcela vypsat uzavřenou smlouvu. Redakce má podklady k dispozici a ověřili jsme, že údaje jsou autentické a opravdu patří lidem, kteří měli nebo mají s pojišťovnou Uniqa uzavřené cestovní pojištění. Velmi pravděpodobně ale nejde o kompletní seznam, jen jeho část uzavřenou některým z makléřů uzavírajících cestovní pojištění, protože smlouvy se týkají jen cestovního pojištění.

BRAND24

Takto vypadá pojišťovací smlouva, které jsou k dispozici (údaje jsou redakčně vymazány, klikněte si pro zvětšení):


Screenshot

UNIQA pojišťovna zjistila dnes v odpoledních hodinách napadení internetové aplikace sloužící k on-line sjednání cestovního pojištění. Přitom došlo k úniku části klientských dat. Aplikace, která je provozována dodavatelsky externím partnerem, byla po zjištění problému zablokována. UNIQA připravuje v této souvislosti podání trestního oznámení na neznámého pachatele, sdělila Lupě Eva Svobodová z pojišťovny Uniqa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).