Hlavní navigace

Seznam pouští na apríla nové Firmy.cz do ostrého provozu

1. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pětatřicet tisíc uživatelů si od poloviny ledna vyzkoušelo betaverzi nového katalogu firem. Kromě webu je ke stažení i nová aplikace.

Přelom března a dubna je pro Seznam časem nových služeb. Kromě Lidé.cz se naplno rozjel i inovovaný katalog firem. Služba přichází s jednodušší grafikou, zapojuje firmy do vyplňování samotného katalogu a umožňuje jim zadávat i vlastní slevy a akční nabídky.

Služba Firmy.cz je totiž pro portál stále zdrojem nezanedbatelných příjmů. „Firmy.cz jsou jednou z našich stěžejních služeb. Posledních několik let nám přináší okolo dvaceti procent našich celkových tržeb,“ tvrdí šéf Seznamu Pavel Zima. A to i přesto, že konkurence výrazně přibývá. Zatím nenápadně se tu rozkoukává Yelp a nohy tuzemské jedničce se snaží okopávat menší katalogy jako třeba Službomat a další.

Do testování se podle blogu Seznamu zapojili především uživatelé z metropole a z Jihomoravského kraje. Nejčastější hledání směřovala na restaurace, autoservisy, ale populární byli třeba i hodinoví manželé. 

Tipy C

Stejně jako u ostatních služeb, je v Play Store ke stažení i odladěná mobilní aplikace. Majitelé iPhonů si ještě budou muset chvilku počkat. Aplikaci si stáhlo zatím 21 tisíc lidí a není užitečná jen pro sjíždění firem. Majitelé nebo správci firemních stránek totiž mohou mobilem nastavovat i své speciální nabídky.

Seznam tak pokračuje ve svém inovačním tažení, které začalo už loni na podzim a bude pokračovat dál. Během dubna se mají objevit i nové možnosti na Mapy.cz, a to včetně jízdních řádů, 3D map nebo konkurence pro globální Street View.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).