Hlavní navigace

Názor k článku Seznam prohrál v kauze zneužitých ochranných známek v inzerátech od Petr - Ono se to podava jako neco "prevratneho" ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2016 18:27

    Petr (neregistrovaný)

    Ono se to podava jako neco "prevratneho" ale pudl tohoto sporu neni v tom, ze by nekdo delal reklamu na produkty nejake firmy a ta si to neprala a soud ji dal zparavdu. Pokud jsem v ramci EU a volneho pohybu zbozi legalne nabyl produkty nejakeho vyrobce s vycerpanou ochrannou znamkou mohu je legalne prodavat a mohu na ne delat reklamu (v tomto rozhodl jiz i Evropsky soud) a vyrobce/dovoz­ce/distributor (drzitel prav) toto nemuze zakazat. Samozrejme nemuzu u toho pouzivat napr. logo dane znacky.
    Zde je jiny problem. A to ten, ze na ochrannou znamku (produkty) jedne firmy vyskakovaly inzeraty konkurencnich produktu. Neco jako kdyz na slovo "Skoda octavie" by vyjizdel treba inzerat prodejce Citroenu na vozy Citroen. Slo tedy o klasicky pripad nekale souteze. A toto se nemuze. A toto je spravne.
    Toto rozhodnuti muze pomoci hlavne zavedenym znackam. Ze proste na kw jedne znacky nebudou vyjizdet inzeraty konkurencni znacky.

    Pro beznou inzerci se nic nemeni.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).