Hlavní navigace

ShopRoku je Alza a LevnéElektro, bodoval i e-shop Člověka v tísni

10. 3. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Stejně jako loni si pro hlavní cenu přišli zástupci e-shopu z holešovické tržnice. Porota ocenila třeba i obchod SkutečnýDárek.cz.

Jednaosmdesát miliard korun se loni protočilo v českých e-shopech. A i letos Asociace pro elektronickou komerci (APEK) očekává růst minimálně o patnáct procent.

Loňský rok přitom tuzemské e-commerce scéně přinesl plno nových situací. Za většinou z nich stála skupina Rockaway, respektive E-commerce holding, která mohutně investovala a kromě rozjezdu on-line supermarketu Koloniál si na podzim koupila i Mall a Heureku.   

A právě Heureka pořádá už tradiční soutěž ShopRoku. Sedmý ročník nepřinesl žádné zásadní překvapení. Naopak – dvě obhajoby. Prvenství obhájila Alza a ve své kategorii i LevnéElektro.cz. 

Mezi vítězi jsou velké e-shopy se zavedenými značkami, ale i menší e-shopy, které se například specializují na určitý druh sortimentu. Všichni vítězové a finalisté soutěže ShopRoku však patří k absolutní špičce českého internetu, komentuje výsledky šéf Heureky Tomáš Braverman

Absolutním vítězem v Ceně kvality se stala Alza.cz. Prvenství se uděluje na základě všech přijatých recenzí a hodnocení za uplynulý rok. Vítěz sedmého ročníku tak vzešel ze čtyř milionů recenzí a hodnocení. Potvrzují to i finanční výsledky obchodu – poslední čísla hovoří o tržbách ve výši 14,5 miliardy korun a zisku kolem pěti set milionů. 

UX DAy - tip 2

V Ceně popularity zase rozhoduje o vítězi fanouškovské hlasování. A nejvíc loajálních zákazníků má podle všeho obchod LevnéElektro.cz

Poslední kategorií je Cena Heureky, v jejímž rámci letos odborná porota (jejím členem je i autor tohoto textu – pozn. redakce) nadělila ocenění pro obchod Skutečnýdárek.cz, za kterým stojí Člověk v tísni.

Výsledky kategorie Cena kvality (ShopRoku 2015)
Elektro LevneElektro.cz
Výpočetní a komunikační technika Alfa.cz
Móda a doplňky SAM 73
Krása a zdraví Parfums.cz
Dětské zboží Maxíkovy hračky
Auto-moto Autodily-Cardo.cz
Sport a fitness Kupkolo.cz
Dům a zahrada Starkl zahradník
Bydlení a design Matějovský povlečení
Hobby Profizoo.cz
Zábava volný čas Kosmas.cz
Erotické zboží E-kondomy.cz
Obchodní domy Alza.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).