Hlavní navigace

SkrzNaSkrz: www.MĚŠEC.cz

19. 1. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Minulý týden spustila společnost Internet Info, vydavatel Lupy, server Měšec.cz, který se věnuje především tématům z oblasti osobních financí, jako jsou nejrůznější běžné účty, termínované vklady, cestovní pojištění nebo elektronické bankovnictví. Hodnotí Jiří Grund z týdeníku Ekonom a Michal Bláha ze společnosti Atlas.cz.

364

Jiří Grund


IT reportér týdeníku Ekonom
jiri.grund@eco­nomia.cz

Michal Bláha


technický ředitel Atlas.cz
blaha@atlas-as.cz
PŘÍSTUPNOST A RYCHLOST
Těžko posoudit. Nicméně na pevné lince bych očekával rychlejší načítání stránek. Stejně tak mě překvapila relativní pomalost výpočtu úrokové sazby. Velmi dobrá díky umístění na páteři KPNQwestu. Díky pouziti tabulky se však samotné články zobrazí až naposled, inzerenty může těšit, že se reklama zobrazí jako první.
POUŽITELNOST
Hned při první návštěvě mě na hlavní stránce velmi zaujala "kalkulačka pro výpočet zhodnocení vkladu v bance za x let při úrokové míře y. Ovšem sám nevím, jak jinak bych Měšec využíval respektive bych ho využil pouze jako informační médium. Potom mi ale nic nebrání v tom, abych stejně tak využíval konkurenční finanční servery. Protože nejsem finančník, hůře se mi to hodnotí. Server je zcela nově spuštěn, neobsahuje proto tolik informací jako např. fincentrum.cz nebo finance.cz. Přehlednost a navigace je (tradičně u Internet Info) dobrá.
GRAFIKA A DESIGN
Na první pohled nabízí celkem jednoduchou ovladatelnost a přehlednost. Členění do jednotlivých sekcí má rovněž hlavu a patu. Nicméně nelíbí se mi barvy. Přijdou mi až moc pekelné. Dal bych tam nějaké veselejší. Na finanční server je tam až moc temna. Použité barvy jsou příjemné a nevnucují se. Titulní stranka má tradiční layout, je přehledná.
OBSAH
Celkem ujde. Čtenář pravděpodobně nalezne mnoho odpovědí na své otázky v oblasti financí, nicméně přesto myslím, že je co zlepšovat. Například u cestovního pojištění bych očekával kromě omezené nabídky pojišťoven i možnost nákupu pojištění online. Informační náplň je totiž jenom jedna věc. Osobně se vždy snažím hledat příjmy, které server uživí. Zatím mám pocit, že to bude ještě nějakou dobu trvat a s přihlédnutím k silné konkurenci finančních portálů, to bude spíš delší doba. Aktualních članků a zpráv je zde zatím o poznáni mánš než u konkurence. Komentáře jsem žadné nenašel. Protože server běží teprve pár dní, je logické, že obsahově je oproti konkurenci slabší. Pokud se mu podaří rychle rozšířit obsah o aktuální finanční informace, analýzy, komentáře atd., bude mít na trhu finančních serverů šanci.
ORIGINALITA
Za originální považuji především název. Sám jsem si nedávno kladl otázku, jak se mohou jmenovat další finanční servery, když už jsou všechny smysluplné názvy vyčerpány. Měšec mě nenapadl. Jinak grafiku ani design za originální nepovažuji, běžný průměr. Nepžedpokládám, že záměrem tohoto serveru je být originální. Je konzervativní jak po obsahové, tak po grafické stránce.
POZNÁMKA NA ZÁVĚR
Jak už jsem zmínil, informační náplň je jenom jedna strana mince. Spíše jsem zvědavý, jaký autoři vymyslí byznys, aby je portál také jednou uživil. No comment
CELKOVÉ HODNOCENÍ
4/10 5/10

Líbí se vám www.MĚŠEC.cz?

  • Ano
    8 %
  • Ne
    4 %
  • Nevím
    88 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).