Hlavní navigace

Skype 4.1: sdílení plochy i lepší práce s kontakty a přístupnost

1. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pouhý měsíc od uvedení betaverze přichází ostrá verze komunikačního klienta Skype 4.1. Již z jejího označení je zřejmé, že seznam klíčových novinek nebude nijak dlouhý. Tou nejzajímavější novou funkcí je bezesporu tzv. sdílení plochy. Při komunikaci mezi dvěma uživateli může jeden druhému ukázat dění na své obrazovce. Nejde o vzdálenou plochu, protistrana nemůže nijak přímo zasahovat. Funkce lze využít třeba při prezentacích a konferenčních hovorech. V přehledu novinek stojí za pozornost také…

Pouhý měsíc od uvedení betaverze přichází ostrá verze komunikačního klienta Skype 4.1. Již z jejího označení je zřejmé, že seznam klíčových novinek nebude nijak dlouhý. Tou nejzajímavější novou funkcí je bezesporu tzv. sdílení plochy. Při komunikaci mezi dvěma uživateli může jeden druhému ukázat dění na své obrazovce. Nejde o vzdálenou plochu, protistrana nemůže nijak přímo zasahovat. Funkce lze využít třeba při prezentacích a konferenčních hovorech. V přehledu novinek stojí za pozornost také import kontaktů z adresářů jaký nabízí třeba Gmail, obnova funkce pro posílání kontaktů a nově implementované připomínání narozenin.

Skype 4.1 se chlubí také vyšší přístupností díky inovovanému ovládání prostřednictvím klávesnice v kombinaci s přizpůsobením pro uživatele screen readerů a podporou pro Microsoft Active Accessibility. Vyšší bezpečnost slibuje přepracované nakládání s uživatelským heslem. Menších úprav se dočkal i design GUI a samozřejmě byla opravena řada chyb. Skype 4.1 je určeno pro Windows 2000, Windows XP a Windows Vista. Podpora pro Windows 7 zatím není oficiální. (Skype.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).