Hlavní navigace

Skype chtějí koupit jeho zakladatelé

14. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zakladatelé Skype Niklas Zennstrom a Janus Friis údajně vytvářejí investiční fond, z jehož prostředků by vykoupili Skype od eBay. Na to shánějí zhruba 1 mld USD, další peníze dávají sami. celková cena, za kterou před tím prodali Skype je 3,1 mld USD. Zatím není jasné, o čem se jedná a zda vůbec se jedná, tedy zda by eBay Skype odprodalo se ztrátou, nebo zda by si část Skype podrželo jako podíl ve společném podniku. To ostatně nedávno udělalo se StumbleUpon. Přes velikonoce se také objevila…

Zakladatelé Skype Niklas Zennstrom a Janus Friis údajně vytvářejí investiční fond, z jehož prostředků by vykoupili Skype od eBay. Na to shánějí zhruba 1 mld USD, další peníze dávají sami. celková cena, za kterou před tím prodali Skype je 3,1 mld USD. Zatím není jasné, o čem se jedná a zda vůbec se jedná, tedy zda by eBay Skype odprodalo se ztrátou, nebo zda by si část Skype podrželo jako podíl ve společném podniku. To ostatně nedávno udělalo se StumbleUpon. Přes velikonoce se také objevila jména prvních dalších investorů do fondu: KKR, Warburg Pincus, Providence Bankshares a Elevation Partners. Zdroj: Skype Journal a NY Times.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).