Hlavní navigace

Skype na televizorech Panasonic během jara také v České republice

3. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už jsme vás informovali, že se Skype chystá také do softwarové výbavy některých televizorů. Panasonic své televizory Viera s podporou klienta této populární VoIP služby uvede na český trh již během letošního jara. Televizory budou disponovat USB rozhraním pro připojení mikrofonu a webové kamery. K obsluze aplikace bude stačit dálkový ovladač. Videohovory prostřednictvím Skype rozšiřují náš úspěšný koncept bezplatných internetových služeb Viera Cast. Chceme z televize udělat aktivního společníka…

Už jsme vás informovali, že se Skype chystá také do softwarové výbavy některých televizorů. Panasonic své televizory Viera s podporou klienta této populární VoIP služby uvede na český trh již během letošního jara. Televizory budou disponovat USB rozhraním pro připojení mikrofonu a webové kamery. K obsluze aplikace bude stačit dálkový ovladač. Videohovory prostřednictvím Skype rozšiřují náš úspěšný koncept bezplatných internetových služeb Viera Cast. Chceme z televize udělat aktivního společníka pro celou rodinu a zpřístupnit tak možnosti internetové zábavy i těm, u kterých počítač stále vzbuzuje respekt. Díky jednoduchému ovládání to zvládne i starší generace, tvrdí Lukáš Holub, produktový manažer Panasonic Česká a Slovenská republika.

Skype se do nových televizorů nainstaluje z Internetu automaticky hned, jakmile bude k dispozici. Uživatelé si pak budou moci založit nový účet nebo využít stávající. Panasonic slibuje, že mikrofony zachytí čistý zvuk i ze vzdálenějšího místa, takže uživatel nemusí stát před obrazovkou, aby mu bylo zřetelně rozumět. K jednomu televizoru půjde připojit až kvarteto mikrofonů. Volání v rámci sítě Skype bude zdarma a při realizování videohovoru mezi dvěma televizory Viera bude video v rozlišení 1282×700 pixelů. Panasonic dále plánuje službu Viera Cast doplnit o podporu sociálních sítí. Konkrétně jmenuje například Twitter. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).