Hlavní navigace

Skype pro Xbox 360 možná vůbec nepřijde

20. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Slibovaný Skype pro herní konzoli Xbox 360 dosud není k dispozici. Dokonce není jisté, že někdy bude. Přitom komunikační možnosti konzole Xbox 360 se brzy výrazně omezí.

Uživatelé herní konzole Xbox 360, které se prodalo dosud již téměř 80 milionů kusů, se vůbec nemusí dočkat zpřístupnění služby Skype, přestože jim to loni bylo slibováno. Stále častěji se totiž spekuluje, že Microsoft bude chtít z podpory služby Skype udělat jeden z taháků nástupnické verze konzole, jejíž představení se očekává letos v červenci na herním veletrhu E3. 

Bohužel k tomuto tématu nemáme žádné informace. Nemůžeme tedy potvrdit ani vyvrátit,“ řekl nám Tomáš Vocetka, ředitel divize klientských produktů Skype ČR. Tony Bates, který má službu Skype ve společnosti Microsoft na starost, ještě před necelým rokem v médiích sliboval, že Xbox 360 se podpory populární komunikační služby dočká.

Dosud se tak nestalo a na dotazy hráčské komunity na oficiálním fóru herní konzole Microsoftu i služby Skype nikdo povolaný nereaguje. Majitelé konzole přitom upozorňují, že její komunikační možnosti se brzy výrazně sníží, protože v dubnu Microsoft končí s provozem služby Messenger (dříve Windows Live Messenger, původně MSN Messenger) a uživatele převádí právě na Skype.

Tipy C

Xbox 360 s příchodem pohybového senzoru Kinect získal vlastní komunikační službu Video Kinect, která je provázána se službou Microsoft Messenger. Po jejím odstavení se počet uživatelů, s nimiž lze komunikovat za využití konzole Xbox 360 a senzoru Kinect, sníží o mnoho desítek milionů. Video Kinect je součástí zpoplatněného členství v síti Xbox Live, takže uživatelům lze těžko upřít právo rozčilovat se, že dosud není jasné, jak to dál vlastně bude. 

Xbox 360 se významnějších softwarových aktualizací dočkal v loňském roce. To se objevila služba Xbox Music (která ale na českém trhu stále není dostupná), přístup k videím a fotkám z cloudového úložiště SkyDrive, webový prohlížeč Internet Explorer a funkce SmartGlass, která měla (má) podpořit prodej zařízení s Windows 8 a Windows RT s dotykovou obrazovkou stejně jako mobilů s Windows Phone 8. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).