Hlavní navigace

Skype se zbavil některých problémů při používání ve více zařízeních

20. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skype má nyní méně obtěžovat díky vyladěným textovým konverzacím i nové verzi dotykové aplikace pro Windows 8.1. Na čem konkrétně Microsoft zapracoval?

Microsoft hlásí, že konečně odstranil problémy s chatováním přes Skype, které pociťovali uživatelé používající službu na více zařízeních. Nyní by se již nemělo stávat, že stará příchozí zpráva přečtená na jednom zařízení bude na jiném zařízení třeba i s velkým časovým odstupem znovu doručována jako nová a dosud nepřečtená.

Bez problémů by také měla fungovat synchronizace historie chatu mezi zařízeními, takže například v chytrém mobilu by měla být dostupná dřívější textová konverzace realizovaná na počítači a samozřejmě naopak. Teď Microsoft pracuje na tom, aby se oznámení objevovala vždy jen na tom zařízení, se kterým uživatel právě pracuje.

Kromě těchto servisních úprav došlo i na menší změny v dotykové aplikaci služby Skype pro operační systém Windows 8.1. Přibylo nové tlačítko pro rychlé vytvoření nového kontaktu v adresáři. Prostor pro něj se našel vedle přepínače pro zobrazení veškerých kontaktů nebo jen těch, které jsou právě připojeny ke službě.

Tipy C

Možnost nechat si samostatně zobrazit jen kontakty, které jsou právě online, je nyní plošně dostupná. Dříve se potřebný přepínač objevoval jen tehdy, když uživatel měl v adresáři více než dvacet kontaktů. Šlo však o dlouhodobě kritizovanou vlastnost dotykové aplikace služby Skype, kterou tedy Microsoft nyní odstranil.

Další drobnou, ale logickou změnou je vypnutí zvukového upozornění na nově příchozí zprávu v právě otevřené a zobrazené textové konverzaci. V nastavení aplikace lze však zvukové upozornění opět aktivovat. Nový dotykový Skype 2.5 je dostupný pro Windows 8.1 a aktualizovaná Windows RT, nikoliv pro původní Windows 8 a Windows RT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).