Hlavní navigace

Slovenské kabelovky se bouří proti Internetu zdarma

27. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Slovenská Asociace poskytovatelů kabelové televize (APKT) se bouří proti budování metropolitních sítí poskytujících internetové připojení zdarma. S podobnými projekty se setkáváme i v České republice a rovněž vzbuzují vášně. Slovenská APKT tvrdí, že jde o neférovou konkurenci ostatním komerčním poskytovatelům připojení. Takéto konanie osobností niektorých miest vyvoláva pochybnosti o korektnosti daných postupov a zakladá podozrenie podnikateľa z nepovoleného tzv. krížového financovania. Okrem…

Slovenská Asociace poskytovatelů kabelové televize (APKT) se bouří proti budování metropolitních sítí poskytujících internetové připojení zdarma. S podobnými projekty se setkáváme i v České republice a rovněž vzbuzují vášně. Slovenská APKT tvrdí, že jde o neférovou konkurenci ostatním komerčním poskytovatelům připojení. Takéto konanie osobností niektorých miest vyvoláva pochybnosti o korektnosti daných postupov a zakladá podozrenie podnikateľa z nepovoleného tzv. krížového financovania. Okrem toho sa na ‚internet zadarmo‘ zákonite poskladajú klienti, ktorí mu za službu platia, říká prezident APKT Robert Ťavoda.

APKT tvrdí, že oceňuje snahu o zvýšení penetrace internetového připojení do slovenských domácností, ale angažování měst a obcí by prý nemělo překračovat rámec usnadnění života občanům pohodlnou komunikací s úřady přes Internet. APKT se obrací na všechny možné slovenské úřady včetně telekomunikačního, nejvyššího kontrolního, antimonopolního nebo daňového, aby se problematikou začaly zabývat. APKT také tvrdí, že městy vynaložené prostředky na tzv. bezplatné připojení budou v konečném důsledku chybět v rozpočtu pro zajištění potřeb, které mají být pro samosprávu prioritní. (SME)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).