Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Služby GoodData se nesmí srovnávat, jinak hrozí soud od mirozbiro - Z ToS se mi zda, ze lze srovnavat....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 10. 2011 16:13

    mirozbiro (neregistrovaný)

    Z ToS se mi zda, ze lze srovnavat. Nelze pouzivat ucet za ucelem srovnavani, ale jako normalni uzivatel muzu sdelit sve zkusenosti a vyjadrit nazor na kvalitu sluzby v pomeru k jine sluzbe. Ne? Takze zalozeni uctu jen za ucelem pomluvy sluzby ne, ale jinak ano. Hadam, ze to se stane jadrem sporu. Jinak reklama vyborna, hned si to jdu zalozit.

  • 24. 10. 2011 17:34

    Sigr (neregistrovaný)

    Tohle mi přijde jako dobrá reakce. Mimochodem celé mi to přijde divné taky ze strany start2cloud, protože nikde nevidím jejich vlastní korespondenci. Jen maily od Romana Staňka a pokřik pomoc, David proti Goliáši. Kdo ví co psali oni, kdo ví jaká komunikace proběhla před tím. Kromě toho mi přijde, že celá ta jejich nezávislá analýza celá taková divná. Třeba to jak doporučují Birst jen na základě ceny a přitom sami přiznávají, že vlastně neví jestli je to cena konečná a za co všechno. Třeba Gartner uvádí TCO Birstu $1mil za první rok. No nevím co měřil Gartner, ale dost to mění pohled na "analýzu" od start2cloud. A vlastně bych pochyboval co vlastně start2cloud analyzovat bez vlastních dat a potřeb. To Gartner se aspoň ptá těch zákazníků i když ... mno jsou taky hodně úsměvné. Takže kdyby svoje zkušenosti napsal někdo ze skutečných zákazníků, tak by to bylo jiné kafe. A vůbec, to co tam start2cloud klidně mohli napsat podle toho co je na gooddata.com stránkách aniž by si tam založili účet.

  • 25. 10. 2011 14:28

    Jiří Donát

    Ujišťiji Vás, že jediným účelem bylo postavit se za kluky, které jsem dal dohromady. Věřím, že by to přesně takhe udělal každý.

    Pokud jde o článek Daniela, každý má právo na svůj názor, ale asi by Daniel některé věci mohl formulovat korektněji. Například věta "Reakce Donáta, který se nic nepokusil řešit a začal hned veřejně a podpásově kopat okolo sebe" není tak úplně pravdivá - vždyť tam cituje můj dopis ze sobotního rána a uvádí, že jsme zveřejnili článek v pondělí ráno. Můžeme samozřejmě diskutovat o tom, zda jsme měli čekat dva dny (jak jsme udělali), nebo déle. Co se ale asi oddiskutovat nedá, je, že již ten první dopis od Romana Staňka nezněl příliš jako výzva ke spolupráci a k diskusi.

    Poslední moje poznámka. Každý výrobce chce být - a zcela pochopitelně - na monopolním trhu, kde není ohrožován ostatními, a kde je tedy jeho nabídka neporovnatelná. Jsou firmy, kterým se to skutečně povedlo (Apple, Google). Nechme na čtenářích, zda si myslí, že do této oblasti patří i BI v cloudu a že třeba firma GoodData dokázala vytvořit svůj zcela specifický, a tedy neporovnatelný segment trhu. Já zde odpověď předjímat nebudu.

    Rozhodně však nepovažuji za zdravé, aby každý novinář, nebo třeba i student byl před možností použít službu prověřován, zda nespadá do skupiny lidí, kteří vyhovují větě "nechceme aby si nasi konkurenti nebo nekdo kdo nam chce poskodit nasi povest mohl pouzivat GoodData." To prostě není zdravé. Na trhu se má soutěžit především funkčností a schopností inovace. Já si to aspoň myslím a myslet budu.

  • 26. 10. 2011 22:38

    KvAkO (neregistrovaný)

    Podla mna to je jednoduche, jednoznacne ste porusili podmienky uzitia sluzby GoodData a niekto Vas na zaklade toho opravnene poziadal, aby ste u Vas stiahli clanok, ktory je prejavom porusenia tychto podmienok. Neviem, o com chcete diskutovat, maximalne ste to mohli stiahnut, a potom diskutovat o tom, ci Vas napriek tomu zazaluje, alebo nie!

    Vsetko ostatne dookola su len blbe kecy. Velmi lacny a nizky sposob robenia si reklamy.... :-/

  • 24. 10. 2011 22:36

    Jiří Donát

    My jsme samozřejmě Romanovi Staňkovi hned v sobotu ráno odpověděli, jeho mail ale zůstal do této chvíle bez odezvy.
    Zde je náš mail:

    ---------- Forwarded message ----------
    From: Jiri Donat, Ph.D. <jiri.donat@gma­il.com>
    Date: 2011/10/22
    Subject: Re: Clanky o GoodData
    To: Roman Stanek <roman@goodda­ta.com>
    Cc: peter.fedoroc­ko@start2clou­d.com, jiri.donat@star­t2cloud.com

    Vážený pane Staňku,
    jsem rád, že Vás mohu přivítat na našem portálu Start2Cloud.com. Znova jsem si prošel články kolegy Fedoročka a musím říci, že na nich nevidím ze svého pohledu nic, co by Vás mohlo neoprávněně poškodit. Pokud jsme se snad dopustili nějaké nepřesnosti nebo chyby, rádi Vám dáme na našem serveru prostor, abyste mohl věci uvést na pravou míru a samozřejmě rádi tyto případné věcné chyby přímo v textu opravíme. Ujišťuji Vás, že naší základní zásadou je neutralita a objektivita - i z těchto důvodů každý článek před uveřejněním osobně kontroluji, neboť se snažím, abychom si vytvořili dobré jméno na trhu právě objektivností a korektností našich zpráv.
    Prosím, napište mi, se kterými formulacemi nesouhlasíte, domluvíme se, jak Vám vyjít vstříc. Zároveň, abych vyhověl Vašim Terms of use, Vás žádám o souhlas s testováním Vašeho produktu pro účely vytváření článků na portálu Start2Cloud.
    Přeji Vám hezký den a zdravím

    Jiri Donat, Ph.D.
    Tel: +420 724 830 997
    Skype: jiridonat

    2011/10/21 Roman Stanek <roman@goodda­ta.com>
    Dobry den,

    Na vasem webu star2cloud.com se objevuji clanky o sluzbe poskytovane firmou GoodData. Rad bych vas upozornil na ustanoveni nasich terms of use ktere umoznuje pouziti nasi sluzby vyhradne na interni pouziti (vice http://www.gooddata.com/terms-of-use ) a vyslovne zakazuje poziti pro zjistovani funkcionality bez naseho povoleni.

    Chtel bych Vas timto pozadat o odstraneni clanku ve kterych hodnotite funkcionalitu nasi sluzby (napriklad http://www.start2cloud.com/gooddata-versus-birst.aspx, http://www.start2cloud.com/gooddata-vs-bime.aspx) a kterymi porusujete nase Terms of Use.

    V pripade, ze budete nasi sluzbu nadale pouzivat v rozporu s Terms of Use budeme muset pouzit soudni cestu k odstraneni vyse zminenych clanku.

    S pozdravem,

    -Roman Stanek

  • 25. 10. 2011 9:44

    thr

    Mě tedy hlavně není jasné, jakou má podobné tvrzení ve smluvních podmínkách právní relevanci...
    Téměř jistě umožňuje provozovateli při "porušení" jednostranně vypovědět smlouvu, to ano. Ale pochybuji, že by bylo možné z toho automaticky vyvozovat možnost následného soudního postihu.

  • 25. 10. 2011 13:33

    Sigr (neregistrovaný)

    Trochu jiný pohled na věc má Pooh http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2017445 Když uvážím že Roman Staněk byl tou dobou pravděpodobně v San Francisku, kde v době zveřejnění článku byla noc z Neděle na Pondělí. To jste mu dal opravdu hodně času na reakci. No myslím, že aspoň já mám spíše pochybnosti o vaší korektnosti. Ale což, o vašem startupu do Pondělí asi moc lidí neslyšelo, takže účel splněn http://twitter.com/#!/Sustak/statu­ses/128445729785126913

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).