Hlavní navigace

Smrtelně nebezpečný Internet

29. 11. 2004
Doba čtení: do minuty

Sdílet

V Japonsku se množí počty sebevražd, což by v této zemi a pro řadu jejích obyvatel i v nelehkých časech nebylo nic neobvyklého. Zajímavé je, že stoupá i množství těch, kdo se k hromadnému odchodu ze světa svolávají pomocí Internetu. Naposledy to byli čtyři lidé, před nimi i šest či sedm. Že se Internet jako vysoce efektivní komunikační prostředek prosadí v rozličných typech situací asi nikoho nepřekvapuje, mne spíš zajímá, proč ti lidé nutně potřebují i v posledním okamžiku svého života kolem…

V Japonsku se množí počty sebevražd, což by v této zemi a pro řadu jejích obyvatel i v nelehkých časech nebylo nic neobvyklého. Zajímavé je, že stoupá i množství těch, kdo se k hromadnému odchodu ze světa svolávají pomocí Internetu. Naposledy to byli čtyři lidé, před nimi i šest či sedm. Že se Internet jako vysoce efektivní komunikační prostředek prosadí v rozličných typech situací asi nikoho nepřekvapuje, mne spíš zajímá, proč ti lidé nutně potřebují i v posledním okamžiku svého života kolem sebe skupinu cizích lidí?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je ředitelem médií vydavatelství Internet Info. V letech 2005 – 2008 působil jako šéfredaktor serveru Lupa.cz. Vystudoval Fakultu informatiky MU a Fakultu sociálních věd UK. Online komunikaci se věnuje i na svém blogu www.alesmiklik.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).