Hlavní navigace

Socialbakers oznámili další akvizici, kupují firmu EdgeRank Checker

10. 6. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Po českém týmu Ataxo Social Insider Josefa Šlerky zamíří pod křídla Socialbakers i americká společnost EdgeRank Checker. Obchod má hodnotu jednotek milionů dolarů.

Pro Socialbakers už jde letos o druhou akvizici, financovanou z investičního balíku ve výši 26 milionů dolarů, kterou firma získala v únoru. Zatímco v dubnu koupili Socialbakers pětičlenný český tým Ataxo Social Insider Josefa Šlerky, tentokrát se rozhodli investovat v zámoří. Generální ředitel firmy Jan Řežáb Hospodářským novinám řekl, že Socialbakers koupili americkou EdgeRank Checker za jednotky milionů dolarů.

Potvrdila se tak slova jednoho ze zakladatelů Socialbakers Martina Homolky, který koncem března v rozhovoru pro Lupu prozradil, že firma se v nejbližší době chce věnovat hlavně americkému a britskému trhu.

„Problém zatím je, že nás marketéři v USA moc neznají. Chceme si tam tedy vybudovat jméno, dostat se po povědomí, pak už to bude jednodušší. Velká část z poslední investice půjde právě na posílení marketingu v Americe a Velké Británii. Budeme nabírat nové lidi, ale investujeme i do budování brandu a image Socialbakers na tomto trhu. Sice už tam jsme přítomní, ale konkurence je opravdu velká,“ uvedl Homolka.

Právě akvizice EdgeRank Checker může Socialbakers s ukotvením ve Spojených státech pomoci. EdgeRank Checker se podobně jako Socialbakers soustředí na analýzu dat ze sociálních sítí pro firmy. Američané jdou v analýze ale mnohem více do hloubky a zaměřují se hlavně na EdgeRank. Speciální algoritmus, kterým sociální síť Facebook určuje, kdo příspěvky konkrétní stránky či uživatele uvidí na své zdi.

BRAND24

Výhodou je, že zákaznická báze firem se překrývá jen minimálně. Socialbakers tak podle Řežába získá ke stávajícím 700 klientům do svého portfolia dalších 650. Nástroje obou firem budou včleněny do společného balíčku a Řežáb doufá, že se firmě podaří přesvědčit co nejvíce zákazníků aplikace EdgeRank Checker, aby přešli právě na tento komplexní balíček.

EdgeRank Checker byl založen před třemi lety v americkém Chicagu. V současné době jej spravuje pětičlenný tým. Firma generuje roční obrat zhruba milion dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).