Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Softwarové patenty aneb Poslední dějství počítačového programování? od Daniel.Peder@infoset.cz - "... celkem by me zajimalo, jak dopadl ten...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 6. 2004 11:44

    Daniel.Peder@infoset.cz (neregistrovaný)
    "... celkem by me zajimalo, jak dopadl ten dvojklik microsoftu ..."

    to se uvidí v okamžiku, kdy se M$ začne domáhat právní ochrany nebo vymáhat licenční poplatky
  • 29. 6. 2004 15:05

    tomasgn (neregistrovaný)
    omyl. to se uvidi az mnoho let potom, co se M$ zacne domahat pravni ochrany nebo vymahat licencni poplatky. behem te doby probehne mnoho soudu, nikdo to nebude moct s klidnym svedomim pouzit a pravnici opet rozhojni sve jmeni...
  • 9. 7. 2004 17:35

    Hloupý Honza (neregistrovaný)
    S klidným svědomím ano. S jistotou, že na něj za to nedopadne ruka zákona, ne.

    To je čas pro občanskou neposlušnost.

    Prostě si dovolme předjímat rozhodnutí soudu a řiďme se rozumem. Jestliže soud rozhodne proti zdravému rozumu a přirozené spravedlnosti, ignorujme jeho rozhodnutí. Možná pak na nás přijdou ozbrojení policisté a nakonec nám nezbude než stavět barikády, střílet na lidi a věšet soudce a politiky na lucerny, ale při troše štěstí to tak daleko nezajde, soudce sám se začne raději tvářit, že žádné takové rozhodnutí nikdy nevydal, aby nevypadal na veřejnosti jako blbec, a Microsoft taky zaleze, aby se nezesměšnil.
  • 29. 6. 2004 10:49

    Jan Spurny (neregistrovaný)
    Vzpominam si ze v prvnim rocniku na CVUT jsme se ucili v predmetu "Dejiny techniky" o tom jak si v 18.stoleti nejaky vykuk nechal patentovat KLIKU - a potom take opravdu zvlastni a uchylne konstrukce prevodu, ktere vyrobci parnich stroju pouzivali, aby nemuseli pouzit kliku. Vzapeti byl vyvoj parnich stroju asi na 50 let UPLNE zastaven, kdyz si James Watt nechal patentovat svuj parni stroj tak obecne, ze nikdo jiny nemel sanci (ze James Watt parni stroj nevynalezl je doufam kazdemu jasne) vyrabet i koncepcne jine a lepsi parni stroje. Teprve po tom co patent padl se okamzite vyvoj hnul a behem nekolika let se parni stroje posunuly na mnohem vyssi uroven.

    - jinymi slovy, patenty prakticky zastavily vyvoj parnich stroju a tedy i celeho prumyslu na 50 let.

    PS: celkem by me zajimalo, jak dopadl ten dvojklik microsoftu - nekolikrat se tady objevilo ze by dukaz toho ze se jedna o "evidentne zname reseni" mel vest ke zruseni patentu.... nechte me hadat......... nestalo se tak?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).