Hlavní navigace

Spam v Česku: devět z deseti zpráv je nevyžádaných

9. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podíl spamu v českých e-mailových schránkách roste. Podle společnosti Gauzy bylo v prosinci 89 procent e-mailů doručených do českých e-mailových schránek nevyžádanou poštou. Podle tiskové zprávy společnosti Gauzy nová vlna spamu přichází z Jižní Koreje a Číny, kde došlo k aktivaci nových rozsáhlých botnetových sítí. Ve zprávě dále stojí, že firma s deseti zaměstnanci, z nichž každý má jednu e-mailovou schránku, do které denně dorazí průměrně deset spamů, stojí čas na stahování a třídění těchto…

Podíl spamu v českých e-mailových schránkách roste. Podle společnosti Gauzy bylo v prosinci 89 procent e-mailů doručených do českých e-mailových schránek nevyžádanou poštou. Podle tiskové zprávy společnosti Gauzy nová vlna spamu přichází z Jižní Koreje a Číny, kde došlo k aktivaci nových rozsáhlých botnetových sítí. Ve zprávě dále stojí, že firma s deseti zaměstnanci, z nichž každý má jednu e-mailovou schránku, do které denně dorazí průměrně deset spamů, stojí čas na stahování a třídění těchto e-mailů 27 504 korun ročně. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).