Společné prohlášení NetCentra a Xlandu

Redakce

Minulý týden oznámená akvizice serveru Xchat společností NetCentrum vyvolala řadu reakcí a také spekulací, které zesílily zvláště poté, co původní majitelé spustili konkurenční službu Xtalk. Obě strany na to reagovaly společným prohlášením, které potvrzuje řadu původních dohadů.

Prohlášení

Nedávné převzetí serveru XChat, největšího českého zábavního serveru, logicky vyvolalo pozornost internetové veřejnosti.

Chceme, aby se tento zcela standardní proces nestal předmětem nepodložených spekulací. Proto my, níže podepsaní zástupci smluvních stran, vydáváme společné prohlášení k převzetí serveru XChat.

První společná dohoda mezi zainteresovanými stranami (sdružení Xland na straně jedné a NetCentrum, s.r.o. na straně druhé) byla uzavřena v únoru 2000. Dohoda stanovila podmínky společného provozování serveru XChat. Na základě této smlouvy obdrželi zakladatelé XChatu – členové sdružení Xland – společně dohodnutou finanční částku.

Po zhodnocení dosavadní spolupráce a spuštění chatového serveru Xtalk sdružením Xland proběhla mezi zúčastněnými stranami jednání s výsledkem ukončení společné spolupráce na základě dohody. Obě strany se dohodly, že v návaznosti na dřívější, výše zmíněné finanční plnění přenechá sdružení Xland provoz XChatu, doménu XChat.cz a uživatelskou databázi serveru XChat bez osobních dat, nikoliv však využití technologie a grafického designu XChatu, společnosti NetCentrum. Sdružení Xland bude provozovat vlastní chatovou službu.

Dohoda smluvních stran o převzetí serveru XChat byla uzavřena za podmínek pro obě strany výhodných.

Věříme, že jsme tímto společným prohlášením vysvětlili všechny aspekty převzetí serveru XChat a odpověděli tak byť i na nevyřčené otázky internetové veřejnosti.

V Praze dne 1.září 2000

Za sdružení Xland:
Pavel Francírek
Michal Michale
Jiří Vaníček

Za NetCentrum, s.r.o.:
Ondřej Tomek

Komu držíte palce?

Našli jste v článku chybu?
19. 9. 2000 10:54
Marek Král (neregistrovaný)
Asi jsem opravdu přestřelil a bylo to buď naopak nebo nějak úplně jinak. Centru se omlouvám. Marek Král
5. 9. 2000 8:32