Hlavní navigace

Společnost Apple by prý chtěla na iTunes prodávat filmy

21. 6. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Apple prý jedná s předními hollywoodskými studii ve snaze uzavřít smlouvy k prodeji celovečerních filmů prostřednictvím internetové služby iTunes, kde zatím mohou zákaznici kupovat jenom hudbu. Informaci přinesl ekonomický list Daily Variety, ale mluvčí studií i Apple se k tématu odmítli vyjádřit. Zmíněný list však přináší poměrně podrobné informace. Odhaduje, že smlouvy by mohly být uzavřeny koncem letošního roku, přestože nyní jednání stagnují. Steve Jobs si totiž prý představuje…

Společnost Apple prý jedná s předními hollywoodskými studii ve snaze uzavřít smlouvy k prodeji celovečerních filmů prostřednictvím internetové služby iTunes, kde zatím mohou zákaznici kupovat jenom hudbu. Informaci přinesl ekonomický list Daily Variety, ale mluvčí studií i Apple se k tématu odmítli vyjádřit. Zmíněný list však přináší poměrně podrobné informace. Odhaduje, že smlouvy by mohly být uzavřeny koncem letošního roku, přestože nyní jednání stagnují. Steve Jobs si totiž prý představuje jednotnou cenu 9,99 dolaru za film, ale filmová studia chtějí ceny odstupňovat od několika dolarů až po téměř 20 dolarů jako je tomu třeba u DVD. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).