Hlavní navigace

Spolužáci.cz: přechod na novou verzi nebyl bezbolestný (doplněno)

24. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak jsme avizovali už před týdnem, portál Seznam spustil novou verzi komunitního serveru Spolužáci.cz. Uživatelům je slibována lepší bezpečnost a vyšší rychlost díky posílení hardwaru. O dalších novinkách jsme psali již ve zprávičce ze začátku minulého týdne. Soudě podle ohlasů nejen ve fóru na Seznamu ale všichni uživatelé nadšení novou verzí nejsou. Trnem v oku je některým z nich nutnost registrace u Seznamu, v minulé verzi fungovalo ještě staré přihlášení bez účtu přímo na Seznamu. Uživatelé…

Jak jsme avizovali už před týdnem, portál Seznam spustil novou verzi komunitního serveru Spolužáci.cz. Uživatelům je slibována lepší bezpečnost a vyšší rychlost díky posílení hardwaru. O dalších novinkách jsme psali již ve zprávičce ze začátku minulého týdne.

Soudě podle ohlasů nejen ve fóru na Seznamu ale všichni uživatelé nadšení novou verzí nejsou. Trnem v oku je některým z nich nutnost registrace u Seznamu, v minulé verzi fungovalo ještě staré přihlášení bez účtu přímo na Seznamu. Uživatelé si také stěžují na ztracený status správce ve své třídě nebo nefunkční abecední řazení, které má problémy s písmeny s diakritikou.

Požádali jsme Seznam o vyjádření, ale zatím jsme se odpovědi nedočkali. Dorazila pouze tisková zpráva o vylepšení fungování helpdesku. Podle informace z výše odkazovaného fóra jsou však žádosti uživatelů o navrácení předchozí verze marné. (Tisková zpráva)

Doplnění (17:30): Tisková mluvčí Seznamu Rita Gabrielová nám poskytla následující vyjádření: " fórum, které sledujete, jsme my sami otevřeli proto, abychom mohli podle upozornění uživatelů novou verzi Spolužáků naposledy vyladit do té podoby, že s ní budou uživatelé spokojeni. Zároveň je nutné vzít v úvahu skutečnost, že při každé větší změně na již zavedené službě uživatelé „reptají“ a ze začátku kritizují Seznam i za to, co si po čase osvojí a dokonce i rádi používají …"

BRAND24

Ke konkrétním potížím: nejvíce stížností je na stabilitu služby, tedy chybu 500. Po spuštění nové verze jsme zaznamenali 400 % nárůst provozu, což způsobilo menší nestabilitu během pátku. Na odstranění pötíží pracoval tým lidí tak, že v pondělí byla služba celkem v optimálním stavu. V současné době ještě ladíme některé detaily, např. převádíme ze staré verze několik desítek tisíc příspěvků (z části drby), což nám zabere cca 2 týdny času.

Na každé komunitní službě vládně spousta názorů a o to více, pokud je tu nasazena nějaká předem avizovaná novinka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).